V Praze se poprvé hraje finále KHL. Kohák fandí Lvu, Rolinek přeje Metallurgu

Praha žije nejlepším evropským hokejem. Lev se už ve druhém roce své činnosti probojoval do finále Kontinentální ligy. Nepřekvapí proto, že bitva o Gagarinův pohár láká do hlediště nejen fanoušky, ale také osobnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Sekáč právě střílí úvodní gól třetího finále, ve kterém Lev Praha porazil Magnitogorsk

Jiří Sekáč právě střílí úvodní gól třetího finále, ve kterém Lev Praha porazil Magnitogorsk | Zdroj: ČTK

Trofej pro vítěze Kontinentální ligy nese symbolicky jméno po prvním ruském kosmonautovi Juriji Gagarinovi. Poslední bitva o premiérový titul se totiž odehrála 12. dubna 2009, tedy o osmačtyřicet let později, než první člověk poprvé vyletěl do vesmíru.

Samotný pohár váží 18 kilogramů, vyrobený je ze stříbra a je pozlacený. Už to samo o sobě by jako pozvánka do hlediště určitě postačilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Praze se poprvé hraje finále KHL, v hledišti nechybí řada osobností

„Doufám, že to bude pěkný koukatelný hokej,“ zmínil, co očekává od finále KHL, Jakub Kohák.

Známý režisér a herec patří k pravidelným návštěvníkům sportovních akcí. „Jsem sparťan. Říkal jsem si, komu fandit v ruské lize. Byla to lehká volba - Lev Praha. Navíc za něj hrají moji kamarádi,“ vysvětloval.

Důvod zajít se podívat na finále prestižní evropské soutěže měl také kapitán mistrů světa z roku 2010 a dnes hráč pražské Sparty Tomáš Rolinek. Věděl, co má očekávat. „Myslím, že to bude hodně opatrné. Kdybych se měl vsadit, tak padnou čtyři góly,“ tipoval.

Muž, který by neměl chybět na nadcházejícím světovém šampionátu v Bělorusku, se spletl o jedinou trefu. Třetí zápas Pražané vyhráli 3:2. Už samotná účast Lva ve finále je pro mnohé velkým překvapením.

Fanoušci se naučili chodit na Lva, proti Magnitogorsku předvedli elektrizující atmosféru

Číst článek

„Když se ale podíváme na soupisku, tak takové překvapení to není. Tým mají výborně složený a mají i výborného trenéra. Zaslouženě hrají finále,“ uznale přikyvoval čtyřiatřicetiletý útočník.

Tomáš Rolinek má ovšem blíž k Metallurgu. V jeho dresu odehrál za čtyři sezony 262 zápasů a připsal si v nich 155 kanadských bodů. Je tedy zřejmé, komu drží palce.

„Mám blízko k ruským klukům, takže fandím Magnitogorsku (smích). Metallurgu hraje hlavně první lajna, ta rozhoduje zápasy, Lev ji musí uhlídat,“ radil Tomáš Rolinek.

3. utkání finále play off Kontinentální hokejové ligy HC Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk | Foto: ČTK

Zmíněnou elitní útočnou formaci tvoří Sergej Mozjakin, Jan Kovář a Denis Zaripov. Ta znovu bude pražskému Lvu čelit ve čtvrtek od devatenácti hodin.

Trofej pro vítěze Kontinentální ligy zatím získaly tři celky - dvakrát Kazaň a Dynamo Moskva, jednou Ufa. Letos se na podstavci objeví buď jméno Lva, nebo Metallurgu.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme