Valná hromada APK vyslovila Šulcovi důvěru

16. listopad. To je důležité datum pro všechny hokejové fanoušky, kteří sledují dosud neuzavřenou kauzu spojenou s chybnými registracemi několika hráčů působících v dresu Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna. Mimořádná valná hromada Asociace profesionálních klubů svolaná na dnešek do Prahy dávala tušit, že atmosféra dnešního jednání v Praze může být pěkně dusná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český svaz ledního hokeje

Český svaz ledního hokeje | Foto: Tomáš Adamec

Důvěru Stanislavu Šulcovi vyslovilo 12 ze čtrnácti zástupců extraligových klubů. Dva se zdrželi hlasování.

Mimořádná valní hromada APK stanovila řediteli extraligy termín do kdy musí rozhodnout o tom jak budou kluby, které špatně zaregistrovali své hráče, potrestány.

„Dusná nebyla, byla naprosto pracovní. Vše už bylo dávno srovnáno a převládalo jednání nad jasnými argumenty. Tak klidné jednání jsme ani nečekali a já jsem rád, že to tak proběhlo,“ konstatoval prezident Asociace profesionálních klubů Ctibor Jech.

Pod jeho slova si můžeme dosadit například to, že zazněly argumenty v podání zástupců Mladé Boleslavi a Plzně, tedy dvou klubů, které na rozdíl od Kladna hledaly viníka jinde než ve svých řadách, a že své si řekli i právníci, které přizvalo ku pomoci vedení APK nebo hokejový svaz. Na valné hromadě prý ani nezazněly nějaké emocemi podbarvené úvahy o tom, jaké řešení by napáchalo nejmenší škodu.

„Prakticky vůbec nikdo nedával návrhy jak to řešit. Ta tři řešení jsou jasná, dává je soutěžní řád.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Dnešní mimořádnou valnou hromadu APK sledoval reportér Aleš Procházka

Teď je ale třeba dopracovat se k takovému verdiktu, který hokejové extralize co možná nejméně ublíží. To ovšem nebyl úkol pro aktéry valné hromady APK. Rozhodnout musí totiž ředitel Asociace profesionálních klubů Stanislav Šulc, kterého dnes podpořili zástupci dvanácti ze čtrnácti účastníků nejvyšší domácí soutěže.

„Já to nevnímám tak, že by na mě zůstalo všechno jen co se týče té registrační kauzy. Vnímám to tak, že jsem prostě dostal důvěru a tak to také bylo formulováno. Za této situace to určitě jisté povzbuzení je, protože ta podpora těch klubů byla široká,“ říká Šulc.

A protože ředitel APK Stanislav Šulc má teď v rukou všechny potřebné podklady, zbývá mu už, v uvozovkách řečeno, jen maličkost: vsadit na tu správnou kartu.

„On v tuto chvíli dostal ten největší mandát a musí si udělat závěry s právníky, aby extraliga utrpěla co nejméně. Ale na druhou stranu není možné, přejít přes tak vážné nedostatky a situaci neřešit,“ nechal se slyšet po dnešní valné hromadě prezident APK Ctibor Jech. A co na to Stanislav Šulc?

„Rozhodnutí budeme následně prezentovat na tiskové konferenci v pátek ve 12 hodin.“

Pokud se týká samotných extraligových klubů? K těm by se informace o vyřešení registrační kauzy měla dostat v pozdním pátečním dopoledni.

„Ano, přesně tak to bude,“ potvrzuje Šulc.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme