Vancouver vedl díky Vrbatovi nad Los Angeles o 2 góly, nakonec prohrál

Gól a přihrávka českého útočníka Vancouveru Canuks Radima Vrbaty nestačily kanadskému týmu na body v zápase proti Los Angeles. Obhájce Stanley Cupu zápas v posledních minutách otočili na 3:2. Stejným výsledkem vyhrál Washington zápas pod širým nebem proti Chicagu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Vrbata (vpravo) přijímá gratulace ke gólu, jeho dva body ale nestačily

Radim Vrbata (vpravo) přijímá gratulace ke gólu, jeho dva body ale nestačily | Zdroj: Reuters

Radim Vrbata si v posledních pěti utkáních drží bilanci bodu na zápas. Proti Los Angeles nejdřív ve 13. minutě během přesilovky asistoval u branky Alexandra Burrowse. Po 3 minutách 2. třetiny si nabruslil mezi kruhy a svým patnáctým gólem v sezoně zvýšil už na 2:1.

Canuks ale o vítězství přišli. Ještě ve druhé třetině snížil Dwight King a v závěru zápasu během 53 sekund otočili Williams a Stoll skóre na 3:2 pro loňského vítěze NHL.

Na programu byl i už tradiční zápas pod širým nebem – tzv. „Winter Classic“. Na baseballovém stadionu v hlavním městě USA ho uspořádali Washington Capitals. Utkání s Chicagem sledovalo 42 832 diváků.

Domácí během střetnutí přišli o dvoubrankový náskok, nakonec se ale radovali z vítězství 3:2, 13 sekund před koncem zápasu o něm rozhodl v přesilové hře Troy Brouwer.

Washington Capitals rozhodli o své výhře v zápase pod širým nebem 13 sekund před koncem | Foto: Reuters

Statistika NHL:
Vancouver - Los Angeles 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Branky: 13. Burrows (Vrbata), 24. Vrbata - 35. King, 58. Justin Williams, 59. Stoll. Střely na branku: 16:40. Diváci: 18 870. Hvězdy utkání: 1. Doughty (Los Angeles), 2. Miller (Vancouver), 3. Justin Williams (Los Angeles).

NHL Winter Classic - zápas pod širým nebem:
Washington - Chicago 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky: 8. Fehr, 12. Ovečkin, 60. Brouwer - 14. Sharp, 24. Saad. Střely na branku: 35:35. Diváci: 42 832. Hvězdy utkání: 1. Ovečkin (Washington), 2. Sharp (Chicago), 3. Brouwer (Washington).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme