Vary rozstřílely Kometu, do čela jdou Č. Budějovice

Hokejisté Českých Budějovic se po neúplném pátém kole dostali do čela extraligové tabulky. Jihočeši vyhráli v Kladně 2:0. Karlovy Vary bodově vybraly Brno, když Kometu deklasovaly 7:0. V dalších zápasech porazila Plzeň Litvínov 6:1, Mladá Boleslav Zlín 3:1, Třinec Spartu 5:3 a Liberec podlehl Pardubicím 0:2. Zbývající duel Slavie s Vítkovicemi se hraje v úterý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hokejisté se radují z vítězství nad Spartou, které je vyneslo na druhou příčku

Třinečtí hokejisté se radují z vítězství nad Spartou, které je vyneslo na druhou příčku | Zdroj: ČTK

HC Plzeň 1929 - HC Benzina Litvínov 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

Plzeňstí hokejisté si udobřili své fanoušky, kteří v pátek museli shlédnout drtivou porážku od Liberce. Litvínov přehráli jasně 6:1. Čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence k tomu přispěl aktuálně nejproduktivnější hráč extraligy Tomáš Vlasák. Litvínovskou mizérii dobře dokumentovala první třetina, kdy hosté ani jednou nevystřelili na branku.

Branky a nahrávky: 17. Lammers (Langfeld, Dresler), 30. Slaney (Vlasák, Jan Kovář), 35. Vlasák (Vostřák), 40. Vlasák (Jan Kovář, Straka), 54. Johnson (Modrý, Lammers), 60. Straka (Vlasák, Vostřák) - 43. Jenáček (Jánský, V. Hübl). Rozhodčí: Fraňo, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6, Maxa (Litvínov) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6036.

HC Vagnerplast Kladno - HC Mountfield České Budějovice 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Úvodní část příliš šancí nenabídla. Aktivnější byli domácí, ale produktivnější hosté, kteří se díky Kašpaříkovi dostali do vedení. Kladno se ve druhé třetině snažilo o vyrovnání, ale Kalla své tři velké šance nevyužil. Hosté tak mohli výhru pečetit v 52. minutě brankou Gulaše. České Budějovice se tak posunuly do čela tabulky, naopak Kladno je bez jediné výhry poslední.

Branky a nahrávky: 17. Kašpařík (Melichar, Ptáček), 52. Gulaš (L. Květoň). Rozhodčí: Minář, Smitka - Kis, Prchal. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2540.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 0:7 (0:0, 0:3, 0:4)

Karlovy Vary uštědřily ambiciózní Kometě políček před vlastními diváky. První třetina ještě branku nepřinesla, ale ve druhé o zisku tří bodů rozhodli hosté během pěti minut. V závěrečné části snahu domácích o snížení nedovolili, naopak svého soupeře zasypali dalšími třemi góly.

Branky a nahrávky: 25. D. Hruška (Sailer, Pech), 29. Skuhravý (Kumstát), 30. Nosek (Gřegořek, Kumstát), 42. Pech (D. Hruška), 49. Gřegořek (Skuhravý), 54. Skuhravý (D. Hruška, Nosek), 60. D. Hruška (Sailer, Pech). Rozhodčí: Turčan, Hodek - Bejček, Charvát. Vyloučení: 12:8, navíc Hubáček (Brno) 10 min. Využití: 0:5. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200.

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Poslední tým minulého ročníku Karlovy Vary vybojoval už třetí výhru v sezóně a posunul se na čtvrtou příčku extraligové tabulky. První třetina byla v režii domácích, ale na Milroyovu trefu dokázal odpovědět Balán. Domácí pak ale díky trefě Fabuše a výbornému brankáři Schwarzovi přinutili soupeře k power-play, kterou potrestal do prázdné branky Divíšek.

Branky a nahrávky: 18. Milroy (Boháč), 36. Fabuš (L. Pabiška, Macho), 60. Divíšek (Matějovský) - 20. Balán (Lučka). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3680.

Bílí Tygři Liberec - HC Eaton Pardubice 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Hokejisté Liberce podlehli mistrovským Pardubicím a přišli tak o vedení v tabulce. Zápas rozhodla ve druhé třetině branka Somíka, na kterou domácí nedokázali odpovědět a sami naopak při power-play inkasovali z hole Pivka.

Branky a nahrávky: 40. Somík (Špirko, Kočí), 59. Pivko (Bartek). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bryška, Novák. Vyloučení: 9:9, navíc Nedvěd (Liberec) 10 min. Bez využití Diváci: 7003.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:3 (1:1, 0:2, 4:0)

Sparta v Třinci dvakrát vedla, po druhé třetině dokonce o dvě branky, přesto to na body nestačilo. Domácí o svém vítězství rohodli v závěrečné části. Na 3:3 vyrovnával pět minut před koncem Polák a zaskočené hosty přelstil o tři minuty později McGregor. Definitivu dala výsledku power-play Pražanů, které do odkryté branky využil a na konečných 5:3 pro Třinec zvýšil Adamský.

Branky a nahrávky: 15. Polanský (Hrabal, Kohn), 43. Hrabal (Kohn, M. Růžička), 55. Polák (Adamský, Varaďa), 58. McGregor (Bonk, Varaďa), 60. Adamský - 2. Treille (J. Hlinka), 34. J. Hlinka (Ton, Treille), 39. Broš (Vykoukal, Ručinský). Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Kalivoda, Pouzar. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:1. Diváci: 4178.


Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme