Vedoucí Třinec padl na Slavii, nepomohl mu ani hattrick Kohna

Pražská Slavia si v předehrávce 24. kola Tipsport extraligy poradila s vedoucím Třincem, který porazila po samostatných nájezdech. Ten rozhodující proměnil Vladimír Růžička.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Slavia Praha

HC Slavia Praha | Foto: HC Slavia Praha


HC Slavia Praha – HC Oceláři Třinec 4:3SN (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)


Na první gól se čekalo do osmé minuty. Do vedení se dostali favorizovaní hosté, když se v tlačenici před brankářem Kopřivou nejlépe zorientoval Kohn. Slavia mohla vzápětí vyrovnat, ale po pasu Vondrky v koncovce zklamal Micka.

Přesto se červenobílí ještě v první třetině radovali. Po střele Žejdla se puk dostal k Doležalovi a ten ho na třetí pokus propasíroval za záda Hamerlíka. Před první sirénou měly ještě oba týmy po jedné šanci, ale skóre se už neměnilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání Slavia - Třinec viděl Petr Kadeřábek

Ve druhé části se nehrál moc oslnivý hokej a diváci se většinou nudili. Ze sedadel je zvedla jen příležitost třineckých, kteří neproměnili přečíslení tří na jednoho a na druhé straně šance Krenželoka, kterého vychytal Hamerlík.

Nakonec se i v druhé části dočkali hostující fanoušci gólu. A postaral se o něj opět Kohn, který se tentokrát prosadil po akci Zíba. Regulérnost branky ještě musel potvrdit videorozhodčí.

Třetí třetina byla na góly nejbohatší. Hosté nejdříve odskočili na rozdíl dvou gólů, když Kohn dovršil hattrick, ale za minutu vrátil Slavii do zápasu Jelínek. Pět minut před vypršením základní hrací doby musel podruhé do akce videorozhočí. A stejně jako v prvním případě posoudil sporný moment uznáním gólu. Tentokrát se však radovali domácí a muselo se prodlužovat.

Pětiminutové nastavení gól nepřineslo a o vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy. V nich byla úspěšnější Slavia, která si tak připisuje dva body.

Branky a nahrávky: 15. Doležal (Žejdl), 45. Jelínek (Kadlec), 56. Vašíček (V. Růžička ml.), rozhodující sam. nájezd V. Růžička ml. - 9. Kohn (D. Květoň), 36. Kohn (Krajíček, M. Růžička), 44. Kohn (Zíb, D. Květoň).

Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Pouzar, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6, navíc Bonk (Třinec) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3796.

Slavia Praha: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Žižka, Roth, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Slavíček, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Třinec: Hamerlík (na nájezdy Vojtek) - Krajíček, Zíb, Richter, Hrabal, Lojek, Seman - D. Květoň, Kohn, M. Růžička - Hrňa, Peterek, Orsava - Varaďa, Bonk, Polák - McGregor, Polanský, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme