Vítěznou sérii Chicaga neutnula ani Minnesota, Rangers vyhráli v Pittsburghu

Hokejisté Chicaga v úvodním utkání 2. kola play off NHL využili výhody domácího kluziště a porazili Minnesotu 5:2. V sestavě Blackhawks, kteří ve vyřazovací části soutěže triumfovali už pětkrát v řadě, odehrál celý zápas i český obránce Michal Rozsíval. V duelu Východní konference zvítězili Rangers 3:2 v prodloužení na ledě Pittsburghu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilya Bryzgalov (vlevo)se ohlíží za pukem, kterým ho prostřelilo pravé křídlo Chicaga Patrick Kane

Ilya Bryzgalov (vlevo)se ohlíží za pukem, kterým ho prostřelilo pravé křídlo Chicaga Patrick Kane | Zdroj: Reuters

Chicago vstupovalo do závěrečné třetiny po brankách z početní převahy s dvougólovým náskokem, o ten ale během několika minut přišlo.

Jenže úřadující mistři Stanley Cupu se rychlým vyrovnáním rozhodit nenechali. Dvěma góly je k vedení v sérii přiblížil Patrick Kane. Vítězství pak pojistil trefou do prázdné branky Bryan Bickell.

Stejně jako hráči Blackhawks ztratili dvougólové vedení i Rangers v utkání s Pittsburghem. Ve třetí dvacetiminutovce se pak skóre neměnilo, po třech minutách prodloužení ovšem už ano.

Góman Penguins Marc-Andre Fleury inkasoval během jednoho střídání hned dvakrát. Střela Dericka Brassarda se od brankové konstrukce odrazila zpět do hry a po další rychlé akci hostů z New Yorku využil zmatků v obraně Benoit Pouliot. Po následném videozáznamu pak rozhodčí přiřknuli vítěznou trefu Brassardovi.

„Z nějakého důvodu jsme dnes nebyli dostatečně důrazní,“ kritizoval hvězdný Sidney Crosby výkon Pittsburghu.

Výsledky NHL:

Pittsburgh - NY Rangers 2:3 v prodl. (0:2, 2:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 28. Stempniak, 34. Neal - 6. Pouliot, 18. B. Richards, 64. Brassard. Střely na branku: 36:27. Diváci: 18.622. Stav série: 0:1.

Chicago - Minnesota 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)
Branky: 15. a 58. Bickell, 49. a 57. P. Kane, 32. Hossa - 43. Stoner, 47. Brodziak. Střely na branku: 22:32. Diváci: 22.116. Stav série: 1:0.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme