Vítkovice prohrály s CSKA Moskva, na Spengler Cupu končí

Hokejisté Vítkovic prohráli ve čtvrtfinále Spenglerova poháru s CSKA Moskva 2:3 v prodloužení. S bilancí tří porážek pro ně nejstarší turnaj světa v Davosu skončil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovický obránce Karol Sloboda padá na Žarkova z CSKA Moskva

Vítkovický obránce Karol Sloboda padá na Žarkova z CSKA Moskva | Zdroj: ČTK

S větší vervou vstoupili do zápasu Vítkovičtí, ale ze své aktivity vytěžili góly až v druhé části. Šindeláře nejdřív po střele Prochorkina zachránila tyč a z protiútoku prostřelil slovenský bek Stehlík bombou krajana Staňu v brance CSKA. Přesně po 30 sekundách navíc potrestal chybu Moskvanů druhou trefou Svačina.

Až pak zvýšil obrátky i ruský celek. Přestože se v jeho dresu tentokrát neobjevily největší hvězdy Radulov a Sergej Fjodorov, Zajnullin v půlce zápasu jeslemi překonal Šindeláře. Vítkovický náskok vymazal osm vteřin před koncem druhého dějství v přesilové hře Žarkov, který zblízka tečoval Prochorkinovu dělovku.

Vítkovice i v třetí části sahaly po postupu. Vítězný gól visel ve vzduchu obzvláště při střelách Randeggera a Burgera, ale soupeři v obou případech pomohla tyč. Osudovým se Ostravanům stalo v závěru řádné hrací doby Húževkovo vyloučení. CSKA přesilovku čtyři na tři využil po 46 vteřinách prodloužení, když Mišarinovu zblokovanou ránu napálil z voleje z pravého křídla do odkryté klece Rylov.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu - čtvrtfinále:

CSKA Moskva - HC Vítkovice Steel 3:2 v prodl. (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Zajnullin (Mišarin, Ljubimov), 40. Žarkov (Prochorkin, Rylov), 61. Rylov (Mišarin) - 25. Stehlík (Burger), 26. Svačina (Huna, Roman). Rozhodčí: Massy (Švýc.), Patafie (USA) - Kaderli, Kohler (oba Švýc.). Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 6303 (vyprodáno).
Sestava Vítkovic: Šindelář - Randegger, Stehlík, Sloboda, Kovář, M. Hruška, Bail, Dudáš, Pastor - J. Káňa, Burger, Strapáč - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - Kucsera, Kolouch, Valčák. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme