Vítkovičtí hokejisté se těší domů. Chtějí tam rozhodnout o finále

Vítkovickým hokejistům schází už jen jediný krok k postupu do finále play-off České pojišťovny. Na pardubickém ledě totiž vyhráli čtvrtý semifinálový zápas 3:2 v prodloužení a v sérii na čtyři vítězství vedou už 3:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubičtí hokejisté jsou na kolenou. Před chvílí dostali v prodloužení rozhodující gól

Pardubičtí hokejisté jsou na kolenou. Před chvílí dostali v prodloužení rozhodující gól | Zdroj: ČTK

Poprvé v sérii mezi Pardubicemi a Vítkovicemi neplatilo, že ten, kdo dá první gól, vyhraje. Domácí byli bezesporu aktivnější, jenže jejich produktivita vázla. Nervozita zřejmě sehrála své.

"Prohrávali v sérii 2:1, hráli doma, museli zvítězit, museli do toho chodit... My jsme počítali, že na nás vlítnou ještě o něco víc, ten tlak zas nebyl až takový. Nakonec se ukázalo, že v prodloužení ta nervozita byla na jejich hokejkách, a to rozhodlo celý zápas," myslí si vítkovický útočník Viktor Ujčík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Petr o čtvrtém semifinálovém duelu Pardubic s Vítkovicemi

Ona nervozita se bezesporu podepsala pod vítězný gól hostujícího celku. Obrovskou chybou zkomplikoval Pardubickým semifinálovou sérii Branislav Mezei.

Co se vlastně v prodloužení přihodilo? "Vjel bruslí do rýhy, trošku ho to rozhodilo a v tu chvíli ztratil kotouč," popisoval klíčový moment duelu pardubický trenér Josef Jandač.

Další bolestí Východočechů je hra v početní převaze. V ní se proti loňskému finálovému soupeři ne a ne prosadit.

"Už to není tak, že bychom z každé druhé přesilovky dali gól. Oni v oslabení dobře brání a není sranda skórovat. Už ani nevím, kolik jsme v téhle sérii měli přesilovek, ale ani jednu jsme nevyužili. Oni do toho jen fláknou a je to gól," kroutí hlavou pardubický obránce Jakub Nakládal.

Vítkovickým nyní chybí jediné vítězství k postupu do finále. Vědí ale, že ten poslední krok bývá někdy hodně těžký. "Jedeme domů, což může být naše výhoda. Pardubice jsou ale kvalitní soupeř, loni nás porazily ve finále. Určitě nebude jednoduché udělat ten čtvrtý krok," varuje před velkým optimismem Petr Vrána, jehož dvě trefy Vítkovické výrazně přiblížily k boji o titul.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme