Vladimír Růžička míří k reprezentaci. Zbývá pouze podepsat smlouvu

Novým trenérem české hokejové reprezentace bude Vladimír Růžička, potvrdil to prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král na tiskové konferenci Výkonného výboru svazu. Padesátiletý trenér už dostal i svolení od svého klubu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Už pouze podpis smlouvy dělí Vladimíra Růžičku od postu trenéra hokejové reprezentace

Už pouze podpis smlouvy dělí Vladimíra Růžičku od postu trenéra hokejové reprezentace | Zdroj: ČTK

Ke jmenování Vladimíra Růžičky do funkce už chybí jen podepsání smlouvy. Ta by měla platit do konce příští sezony a měla by zahrnovat i světový šampionát pořádaný v příštím roce v ČR.

Současný manažer a kouč Slavie si v nejbližších dnech bude vybírat realizační tým, se kterým bude u národního týmu působit.

Slavia už dříve dala najevo, že trenéra uvolní. „V tuto chvíli jsme se jako majitelé rozhodli, že nadřadíme zájmy českého hokeje nad zájmy klubu a Vladimíra Růžičku na rok uvolníme. Je nám jasné, že se toho událo v minulých dnech hodně, a chtěli jsme situaci vyřešit rychle," uvedl v tiskovém prohlášení pražského klubu Richard Benýšek.

Vladimír Růžička
Narodil se 6. června 1983 v Mostě. V domácí nejvyšší soutěži odehrál 17 sezon a v 680 zápasech zaznamenal 866 bodů. Za pět sezon v NHL nastoupil 233 utkáním. Připsal si rovných 200 startů za reprezentaci a byl kapitánem olympijských vítězů v Naganu.
V roce 2000 nastoupil jako hlavní trenér v pražské Slavii a dvakrát s ní získal domácí titul. Reprezentační tým vedl v letech 2004-2005 a 2008-2010. Pod jeho vedením reprezentace dvakrát vyhrála mistrovství světa.
Zdroj: www.hc-slavia.cz

„HC Slavia Praha je stále ve hře o play-off a všichni v klubu chceme bojovat o šanci utkat se s nejlepšími týmy v extralize s Vladimírem Růžičkou na lavičce,“ píše se v tiskové zprávě.

Slavia se ale rozhodně nechce zbavit Růžičkových služeb. I v době jeho působení u národního týmu bude dál spjatý s klubem jako sportovní konzultant pro majitele klubu. Působit má i u mládeže.

Po jmenování Růžičky reprezentačním trenérem bude třeba vyřešit kolizi případného působení Slavie v extralize a reprezentační přípravy na mistrovství světa v Bělorusku.

V rámci Euro Hockey Challenge čekají reprezentaci od 10. dubna dvojzápasy s Dánskem, Norskem a ve Švýcarsku. Světový šampionát začíná v Minsku 9. května.

Jednání s Růžičkou půjdou do finále, očekává šéf hokejového svazu

Číst článek

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme