Výměna trenérů u dvou celků Tipsport extraligy. Dnes je čeká premiéra

Když se týmu delší čas nedaří, tak první obětí bývá trenér. To je i v hokeji už dávno zavedená praxe, které se nikdo nezkouší podivovat. V tomto týdnu se nám ona jednoduchá rovnice připomněla hned ve dvojím provedení v Mladé Boleslavi a na Spartě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport hokejová extraliga

Tipsport hokejová extraliga | Foto: Hokej.cz

Sparta reagovala na nelichotivé umístění v tabulce odvoláním trenéra Holaně, kterého vzápětí nahradili Miloslav Hořava a Radim Rulík. V roli nezaměstnaného ale zůstal Miloš Holaň jediný den.Přestěhoval se na střídačku Mladé Boleslavi, kde pár hodin předtím nedobrovolně skončil Jan Tlačil.

Optimismus s sebou

Nelze si třeba nevzpomenout, jak dvojice Holaň-Volek přesně před rokem přišla pozvednout trápící se pražský tým a jak si Miloš Holaň po prvních úspěšných zápasech pochvaloval.

„Hlavně si vážíme všech hráčů, jak přistupují k těm zápasům. To mužstvo tu sílu prostě má,“ tuto optimistickou vizi si Miloš Holaň nepochybně vzal s sebou i do Mladé Boleslavi, nebo v dané chvíli spíše do Třince, protože právě ho čeká premiéra při utkání s domácími Oceláři.

Přehrát

00:00 / 00:00

16. kolo Tipsport extraligy

Sparta je na tom podobně

A na hráčích bude, aby zkusili dokázat, že čerstvá trenérská rošáda je nastartovala k lepším výkonům. Totéž se týká i hokejistů Sparty, kteří v dnešním 16-tém kole Tipsport extraligy přivítají na svém ledě Plzeň.

„Máme domácím fanouškům co vracet a myslím, že to nejhorší už máme za sebou. Uvidíme, s jakým stylem Plzeň přijede, jestli začne hodně bránit, nebo hrát tvrdě,“ říká sparťanský útočník Petr Ton.

Fanoušci se liší

Míra trpělivosti u fanoušků a vedení klubu ovšem není v případě slabších výsledků všude stejná. Například úřadující mistr z Pardubic se v začátku sezóny na domácím ledě trápil.

„Měli jsme nějaké problémy, prohráli jsme pět zápasů doma. Ale nikdo na nás netlačil, nikdo nedělal paniku. Naopak, neustále nás povzbuzovali a byli trpělivý,“ s povděkem kvituje pardubický brankář Adam Svoboda.

Teď můžeme být zvědavi, kolik gólů si pardubičtí po úterním střeleckém ohňostroji schovali pro dnešní utkání hrané v Karlových Varech. Ale nejen na tuto otázku se vám po 19-té hodině dostane odpovědi v pořadu

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme