Washington v NHL opět zaváhal. Ovečkin prodloužil sérii bez bodu

Třikrát z posledních čtyř zápasů NHL odešli hokejisté Washingtonu z ledu jako poražení. V souboji s Detroitem, který prohráli 2:4, jim opět nepomohl jejich lídr Alexandr Ovečkin. Ruský lídr týmu se bodově neprosadil již popáté za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Ovečkin vyšel popáté za sebou bodově naprázdno

Alexandr Ovečkin vyšel popáté za sebou bodově naprázdno | Zdroj: Reuters

Pro Ovečkina se tak jedná o nový osobní antirekord. Čtyřnásobnému nejlepšímu střelci zámořské soutěže se po dobu jeho působení v NHL ještě nestalo, že by si po pět utkání v řadě nepřipsal gól nebo alespoň nahrávku.

I s trápícím se Ovečkinem ale Capitals do duelu s Detroitem nevstoupili špatně. Po dvou třetinách domácí vedli 2:1, jenže pak otočil skóre dvěma brankami Justin Abdelkader. Pavel Dacjuk navíc čtvrtý gól Red Wings vstřelil v 60. minutě, tedy ještě předtím, než se soupeř rozhodl pro power play.

Čeští hráči Detroitu Jakub Kindl a Andrej Nestrašil se bodově neprosadili.

Stejně jako ve Washnigtonu, tak i v Edmontonu se ze zisku dvou bodů radovali hosté. Výhrou 4:1 přerušil Nashville čtyřzápasovou vítěznou šňůru Oilers.

Výsledky NHL:

Edmonton - Nashville 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky: 49. Hall - 27. a 53. Smith, 28. Beck, 41. Weber. Střely na branku: 27:35. Diváci: 16.839. Hvězdy zápasu: 1. Smith, 2. Cullen, 3. Josi (všichni Nashville).

Washington - Detroit 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)
Branky: 34. Kuzněcov, 40. Brouwer - 45. a 51. Abdelkader, 29. Nyquist, 60. Dacjuk. Střely na branku: 27:22. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Abdelkader, 2. Dacjuk (oba Detroit), 3. Green (Washington).

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme