Závěr byl lekcí pro mladé hráče, říká po čtvrtfinálovém vítězství Jaromír Jágr

Čeští hokejisté už se na světovém šampionátu mohou připravovat na semifinále, ve kterém se utkají s Finskem. Čtvrtfinále s výběrem USA zvládli, i když závěr zápasu byl hodně dramatický.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr před brankou soupeře na mistrovství světa v běloruském Minsku

Jaromír Jágr před brankou soupeře na mistrovství světa v běloruském Minsku | Zdroj: ČTK

„Byla to lekce pro mladé hráče, kteří něco podobného ještě nezažili. Konec je, až když je opravdu konec, naráží Jaromír Jágr na závěr čtvrtfinále se Spojenými státy.

„Jakmile dáš jakémukoliv mužstvu život, tak je schopné toho využít. Každý to viděl, mohli v klidu vyrovnat,“ dodal k vypjatému konci čtvrtfinálového zápasu nejzkušenější český hráč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Konec je, až když je opravdu konec, upozorňuje po čtvrtfinálovém utkání Jaromír Jágr

Američané za 13 sekund snížili na rozdíl jednoho gólu a český tým byl pak pod velkým tlakem. Ale zvládl to a postoupil. Když vedl o tři branky, zdálo se už být rozhodnuto.

„Musíš k tomu přistoupit, jako když je to 0:0. Když dvě minuty před koncem zápasu vedeš 4:1 a přistoupíš k tomu jako že už je konec, tak se může stát to, co se stalo. A někdy to skončí hůř.“

To ale nebyl případ postupového čtvrtfinále. Jaromír Jágr měl na rozdíl od jiných už před zápasem jasno o tom, kdo je favorit.

„Přes všechen respekt k soupeři si nemyslím, že tady měli nejsilnější mužstvo. Byli tady mladí hráči, kteří sbírají zkušenosti, takže jsme měli vyhrát,“ říká česká osmašedesátka.

Národní tým bude hrát o medaile, dal zapomenout na nepřesvědčivé výkony ze skupiny. Dramatický závěr zápasu s Američany, není jediná věc, na kterou si musí český tým dávat pozor.

„Nehrajeme ideální hokej. Ale nedělal bych z toho velkou vědu, uvidíme, jak na tom budeme příští zápas,“ dodává svůj pohled Jaromír Jágr.

Češi nastoupí do sobotního semifinále proti Finsku, závěr turnaje nápadně připomíná Euro Hockey Tour, druhou dvojici totiž tvoří zatím suverénní Rusko a Švédsko.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme