Zbytečné fauly a chyby nás stály vítězství, mrzelo asistenta Špačka

Čeští hokejisté prohráli na mistrovství světa s Dánskem 3:4 po nájezdech a zkomplikovali si cestu do čtvrtfinále. Ve skupině A má výběr Vladimíra Růžičky na čtvrtém místě sedm bodů, tedy stejně jako další soupeři českého týmu Francouzi a Norové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Špaček

Jaroslav Špaček | Foto: Štěpán Pokorný | Zdroj: Český rozhlas

„Sedm minut před koncem zápasu jsme se vytvořili náskok 3:1, ale pak uděláme zbytečné fauly a dostaneme góly,“ vrátil se k nevydařeném utkání s Dánskem asistent trenéra Jaroslav Špaček a dodává:

„Pochválil bych kluky za první dvě přesilové hry, které jsme zahráli dobře, dali z nich dva góly a dostali se do vedení. Jenže naší lehkovážností jsme pak soupeři dali šanci se do zápasu vrátit. Nehrajeme podle taktických pokynů, jak si je v kabině řekneme. Každém si děláme co chceme a ve finále to vypadá takhle.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s asistentem Jaroslavem Špačkem po prohře s Dánskem

Na šampionátu v běloruském hlavním městě Minsku český národní tým vedl v každém utkání, ale jen jednou dokázal v základní hrací době vyhrát, zatímco dvakrát padl po nájezdech, jednou v prodloužení a jen jedno vítězství si naopak v přidaných pěti minutách hry 4 na 4 připsal.

„Děláme chyby, které se zkušenému mužstvu nemůžou stát. Zatím za to platíme velkou daň,“ vysvětluje bývalý výborný obránce, který v zámořské NHL odehrál 880 utkání.

Olympijský vítěz z Nagana býval na ledě velmi emotivní, i proto se v 56. minutě u Jensenova gólu na 2:3 na lavičce hodně rozčiloval. V době branky stál totiž v brankovišti další dánský hokejista.

„Rozhodčí říkali, že neviděli žádný kontakt s naším gólmanem, což vůbec nebyla pravda. Nám vyhazovali hráče z brankoviště a tady najednou jakoby se nic nedělo. Já si myslím, že průběh tohohle zápasu hrubě ovlivnili. A i jiných, který pískali. Myslím, že takovýhle rozhodčí nejsou na úrovni, na které by podle IIHF měli být.“

Nehrajeme jako tým

Se sedmi získanými body jsou Češi v tabulce skupiny A čtvrtí, ale stejný počet má i třetí Francie a páté Norsko (šesté Slovensko sice také, ale má o odehraný zápas více). O postup do čtvrtfinále tak musí ještě zabojovat.

„Máme velmi těžký zápas zítra s Norskem. A vlastně jsem nikoho pořádně neporazili, takže o čtvrtfinále nemůžeme přemýšlet. Měli bychom se dát dohromady a hrát jako tým. To se nám zatím moc nevede,“ uzavírá asistent trenéra hokejové reprezentace Jaroslav Špaček.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme