Zlatou hokejku vede po prvním kole Jaromír Jágr těsně před Krejčím

Jaromír Jágr útočí na jedenácté vítězství v anketě Zlatá hokejka. Dvaačtyřicetiletý hokejista má po prvním kole soutěže těsný náskok před obhájcem loňského prvenství Davidem Krejčím. Třetí je Jágrův spoluhráč z New Jersey Marek Židlický.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jaromír Jágr přiletěl 31. července do Prahy.

Hokejista Jaromír Jágr přiletěl 31. července do Prahy. | Zdroj: ČTK

Nejproduktivnější Čech v NHL Jaromír Jágr získal v prvním kole ankety 462 bodů. David Krejčí, který momentálně hraje v Bostonu, ztrácí pouhých pět bodů. O konečném vítězi se nejspíš rozhodne právě mezi nimi, protože ztráta třetího Marka Židlického je téměř dvousetbodová.

V první desítce průběžného pořadí je osm hráčů, kteří působí v NHL. Na čtvrtém místě je prozatím Jan Kovář, který v KHL hraje v Metallurgu Magnitogorsk. Českou extraligu zastupuje na desátém místě Petr Ton ze Sparty.

Alespoň jeden hlas dostalo v prvním kole ankety 47 hokejistů. Je mezi nimi 7 brankářů, 9 obránců a 31 útočníků.

Definitivní výsledky ankety budou známy po druhém kole, které bude uzavřeno 26. května po mistrovství světa. Výslekdy budou vyhlášeny 21. června v Karlových Varech.

První kolo ankety Zlatá hokejka 2014:

1. Jaromír Jágr (New Jersey Devils) 462 bodů, 2. David Krejčí (Boston Bruins) 457, 3. Marek Židlický (New Jersey Devils) 269, 4. Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk) 216, 5. Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens) 215, 6. Jiří Hudler (Calgary Flames) 190, 7. Jakub Voráček (Philadelphia Flyers) 145, 8. Tomáš Hertl (San Jose Sharks) 134, 9. Aleš Hemský (Ottawa Senators) 129, 10. Petr Ton (Sparta Praha) 128.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme