Zlín bude sázet v nadcházející sezoně na stabilizovaný kádr

Postup do semifinále play-off. Takový cíl mají před startem hokejisté PSG Zlín. Jejich kádr přitom doznal jen minimálních změn. Jedinou novou posilou je útočník Tomáš Sýkora z Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Zlín logo

HC Zlín logo | Foto: HC Moeller Pardubice

Zlínští každopádně chtějí prolomit tradici šestých míst. Tedy umístění, se kterými se museli spokojit v předešlých dvou sezónách. Kádr PSG se ovšem příliš nezměnil. Nebude to na škodu? Přeci jen určitá obměna sestavy může přinést její okysličení.

,,Jsme si toho vědomi, stejně tak i trenéři, ale zase spolu nejsme tak dlouho, jen jednu sezonu. Přišel Sýkora místo Kristka, další mladíci z juniorky, kteří se budou chtít protlačit do sestavy. Jesti je výhoda nebo není, že jsme spolu dýl ukáže až extraliga."

Přehrát

00:00 / 00:00

Před hokejovou extraligou Zlín

Říká jeden z nezkušenějších - útočník Jaroslav Balaštík. Ten těží především z přihrávek Petra Lešky. Jenže vše může být v následující sezóně jinak. Nebo ne?

,,Je to asi tím, že v tabulce střelců extraligy jich má Petr 221 a já 216, takže tak trochu v nadsázce asi nebude chtít, abych ho překonal. Ale teď vážně. On na to nehledí, vždycky byl můj nahravač, takže myslím, že kdyby se mi ho podařilo překonat, nevadilo by mu to," polemizuje Balaštík.

Před startem extraligy Zlínští pochopitelně absolvovali sérii přípravných zápasů. V posledním duelu podlehli v Třinci domácím Ocelářům 4:9. Nemůže být proto devět inkasovaných branek varováním? Slovo si vzal trenér Zdeněk Venera.

,,Třinec je náladové mužstvo. Když jim vyjde zápas, tak jsou schopni děvět gólů nasázet, ale když jim to nevyjde tak můžou děvet dostat. Teď měli den, že se jim střelecky dařilo. Trestali naprosto bez milosti naše chyby a na té produktivitě je to pak vidět."

Na druhou stranu s ohledem na přípravu může být zlínský kouč spokojen se střeleckou formou nové akvizice - již zmíněného Tomáše Sýkory.

,,Pokud budem usuzovat podle přípravy tak se dařilo střelecky jak jemu, tak kolegům z útoku Důrasovi s Rachůnkem, takže ta lajna vypadala slušně, ale ukáže se zase až v extralize," dodal Zdeněk Venera.

Už úvodní extraligový zápas nového ročníku může v případě PSG hodně napovědět. Zlínští se představí pod Ještědem na ledě libereckých Bílých Tygrů.

Branku Plzně bude v extralize hájit duo Přikryl-Salfický
Slavia startuje sezonu bez tahounů posledních let
Střídání ve vítkovickém brankovišti: Štěpánka nahradí Málek s Pruskem
Hokejisté Pardubic na titul nemyslí

Pavel Petr, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme