Zlín porazil Plzeň 3:0 a ve finále extraligy vede 2:1 na zápasy

Hokejisté Zlína jsou blíže titulu z play off České pojišťovny. Ve třetím finálovém duelu totiž zvítězili na západě Čech 3:0 po gólech Hamerlíka, Kostourka a Čecha. Další utkání je na programu v neděli v Plzni.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jozef Balej (vlevo) se snaží překonat zlínského brankáře Jakuba Sedláčka

Jozef Balej (vlevo) se snaží překonat zlínského brankáře Jakuba Sedláčka | Zdroj: ČTK

Výborný brankář Sedláček je jedním z hlavních důvodů, proč se zlínští hokejisté probojovali ke druhému vítězství v sérii. Na brankové čáře neměl problémy s plzeňskými pokusy a předvéděl výborné zákroky proti pokusům domácích hráčů.

Dalším důvodem vítězství hostů jsou góly, které padly všechny z prostoru mezi kruhy. Nejprve Hamrlík v přesilové hře prostřelil Mazance střelou k levé tyči, vzápětí se švihem prosadil Kostourek k pravé tyči a ve druhé třetině využil plodné napadání Holíka Čech ranou příklepem.

Zlínští mohou vedení ve finálové sérii navýšit už v neděli, utkání začíná v 18 hodin a 15 minut.

HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Hamrlík (Balaštík, Köhler), 16. Kostourek (Köhler, Linhart), 31. Čech (Holík). Rozhodčí: Hradil, Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 8236 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme