Zlín rázně odmítl vyřazení z hokejového play-off. Kometu deklasoval 5:0

Suverénním způsobem si hokejisté Zlína vynutili sedmý zápas čtvrtfinálové série play-off. Kometu porazili na domácím ledě 5:0. Rozhodující poslední duel se bude hrát v pondělí v Brně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Zlína se radují z gólu Romana Vlacha

Hokejisté Zlína se radují z gólu Romana Vlacha | Zdroj: ČTK

Žádný trpělivý hokej a čekání na chyby soupeře, ale razantní nástup od úvodní minuty. Přesně tak zahájili hráči Zlína před plným stadionem zápas o setrvání v sérii.

Už po 135 vteřinách nastartoval gólovou jízdu domácích Zdeněk Okál, když potrestal zaváhání brněnské obrany. Při přesilovce pět na tři pak za malý moment zužitkoval početní výhodu Aleš Holík, jehož rána doletěla pod horní tyč až od modré čáry.

Dvougólový náskok před přestávkou ještě znásobili Roman Vlach a Ondřej Veselý. Roman Vlach, syn zlínského trenéra Rostislava, překvapil Čiliaka nahozením z rohu kluziště. Veselý dorazil za brankáře Komety vlastní střelu, která přišla po další hrubce hostujících beků.

Z dorážky se Veselý prosadil i na začátku druhé dvacetiminutovky. Na 5:0 zvyšoval po šikovném doklepnutí Matějíčkova pokusu.

Pošramocené nervy Brňanů odnesl jejich bývalý spoluhráč Tomáš Žižka. Do 35letého beka se pustil Tomáš Vondráček. Na trestanou lavici putovali po chvíli také domácí Oldřich Kotvan a Jakub Svoboda. Během zkrácené přesilovky se svěřencům trenéra Kýhose ale snížit nepodařilo.

V závěrečném dějství už góly k vidění nebyly. Nechyběly ovšem další šarvátky. Tou nejvýznamnější byla ta mezi Pavlem Kubišem a Jozefem Kováčikem. A stejně jako na konci utkání, i tentokrát se z vítězství radovalo domácí mužstvo.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:

PSG Zlín - HC Kometa Brno 5:0 (4:0, 1:0, 0:0)


Branky a nahrávky:
3. Okál, 5. A. Holík (Žižka, P. Holík), 15. Roman Vlach (Čajánek), 20. O. Veselý (Čajánek), 22. O. Veselý (Matějíček, Čajánek). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 13:13, navíc J. Svoboda (Zlín) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).
Sestavy:
Zlín: Kašík - Matějíček, Žižka, Marušák, Valenta, Kotvan, A. Holík - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - J. Svoboda, Leška, Kubiš - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Brno: Čiliak (21. Falter) - Ptáček, Kováčik, Dujsík (21. Hájek), Hanzlík, Kuboš, Malec - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Ton, V. Němec, Erat - Vondráček, Koreis, Burian - Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme