Zlín stále spoléhá na hokejovou spolupráci Balaštík - Leška

Hokej je sice od nepaměti kolektivním sportem, ale soukromá předsevzetí jednotlivých hráčů určitě nejsou něčím, co by trenérům čtvrtfinalistů play-off mohlo nějak pokazit náladu. Naopak!

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Balaštík po premiéře v NHL

Jaroslav Balaštík po premiéře v NHL | Foto: Miroslav Konvalina

Tři pamětníky a spolutvůrce domácího titulu z roku 2004 má toho času ve svých řadách hokejový Zlín. Vedle Martina Hamrlíka, který je nepřehlédnutelnou postavou už jenom díky tomu, že nikdy nezkoušel štěstí v jiném klubu, jsou to útočníci Balaštík a Leška.

Dost možná, že si Jaroslav Balaštík při dnešním premiérovém utkání play off s Pardubicemi vzpomene na to, jak 7. ledna letošního roku, právě na pardubickém ledě, dvěma svými góly zaokrouhlil počet branek docílených v reprezentaci plus v nejvyšší domácí soutěži na 250 a získal tak vstupenku do Klubu hokejových střelců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zlín stále spoléhá na hokejovou spolupráci Balaštík - Leška

„Vybavuji si docela dobře můj první extraligový (gól). Ten byl na Slavii, ještě v Edenu, brankáři Blažkovi. Takže ten první a dvoustý padesátý. Myslím, že už to je slušné číslo a jsem rád, že se mi to podařilo,“ konstatoval Jaroslav Balaštík.

Ne snad, že by zlínský kapitán netoužil po dalších gólech, ale místo mezi střeleckou elitou by přál také svému zasloužilému hokejovému dvojčeti, Petru Leškovi. „On na tom má třeba největší podíl, protože jeho nahrávek na moje góly je, myslím, daleko nejvíc.“

Sluší se dodat, že Petru Leškovi chybí jen málo k tomu, aby pokořil hranici dvouset padesáti gólů a následoval svého parťáka mezi střeleckou elitu. Není se co divit, že v minulých dnech oba pilně vymýšleli, čím překvapit soupeře v přesilovkách. Ale jakkoliv u nich hrají prim střelecké chutě, necítí se být nijak svázáni hokejovou filozofií trenéra Venery, který si dává hodně záležet na defenzívě.

„Myslím, že je to dobrý a zkušený trenér, který ví, co chce hrát. Dělá to zatím dobře, jak je vidět. Bez dobré obrany nikdy nikdo nic nevyhrál! Takže obrana je základ,“ vzkazuje soupeřům Petr Leška. A co na to pardubičtí hokejisté v úvodním čtvrtfinále play off? O tom - a také o utkání České Budějovice - Vítkovice - si dozvíte na Radiožurnálu vpodvečer.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme