Zlínští hokejisté kromě prodloužení série také přepisovali historii

Trvalo to dlouhých sedm let, než hokejisté Zlína ve vyřazovacích bojích vyhráli na hřišti soupeře. Povedlo se jim to v pravou chvíli, vítězstvím 2:1 po samostatných nájezdech v Třinci si prodloužili sezonu. O posledním čtvrtfinalistovi play off se tak rozhodne až v úterý ve Zlíně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlínští hokejisté slaví výhru v Třinci ve čtvrtém duelu předkola play-off

Zlínští hokejisté slaví výhru v Třinci ve čtvrtém duelu předkola play-off | Zdroj: ČTK

Po posledním neproměněném samostatném nájezdu Miloslava Hořavy skáčou hráči Zlína hromadně na led a jako jeden muž objímají brankáře Jakuba Sedláčka. Tedy toho, který měl v této sérii podle původních plánů pouze krýt záda svému kolegovi a specialistovi na Třinec Luboši Horčičkovi.

"Rozhodování bylo těžké, protože Lubošovi se na Třinec dlouhodobě dařilo. Poslední zápas mu nevyšel, což nebyla vyloženě jeho chyba, ale chtěli jsme dát týmu nový impuls. Jsme rádi, že se nám to povedlo," poodhaluje trenér Valachů Rostislav Vlach pohnutky, proč se nakonec rozhodl dát v klíčovém okamžiku série přednost svému náhradnímu brankáři.

Odměna byla víc než sladká. Zlínští poprvé od roku 2005 poznali, jaké to je zvítězit v play off na hřišti svého protivníka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prolomené zlínské série - téma pro Radima Sajbota

"Konečně jsme také vyhráli první nájezdy v sezoně. Pamatuju si, že před dvěma lety jsme v základní části vyhráli všechny a ty rozhodující pak nezvládli," připomíná Jakub Sedláček další dlouhodobý neúspěch Zlína, a sice samostatné nájezdy v play off.

Na vítězství v této disciplíně čekali žlutomodří také od března roku 2005. Mimochodem, v té době byl Jakub Sedláček zlínským dorostencem, který stále ještě čekal na svou první občanku.

Radim Sajbot, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme