Změnili jsme styl a vyplatilo se to, říká třinecký Martin Růžička

Dva roky trvalo, než se někomu v play-off hokejové extraligy povedlo vyhrát v sérii, ve které prohrával už 1:3 na zápasy. Teď to dokázali Oceláři z Třince. Navíc zvítězili nad Slavií, čímž se stali teprve druhým týmem v historii, který dokázal porazit trenéra Vladimíra Růžičku v posledním rozhodujícím utkání play off.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Květoň, Martin Růžička a Radek Bonk (zleva) oslavují jeden ze šesti třineckých gólů

David Květoň, Martin Růžička a Radek Bonk (zleva) oslavují jeden ze šesti třineckých gólů | Zdroj: ČTK

Na tento okamžik se čekalo v Třinci a okolí třináct let. Mezitím stihla odrůst jedna generace fanoušků, která si musela zvyknout vesměs na zklamání a prokletí jménem čtvrtfinále. Teď je vše zapomenuto. Všude se slaví a mnozí fanoušci se ještě nad ránem potulovali městem.

"Upřímně, ani jednou jsem nezaváhal, že bychom nepostoupili. Klidně se můžete zeptat doma ženy. Hned po čtvrtém prohraném zápase jsem říkal, že vyhrajeme v sedmém zápase. Samozřejmě mohli jsme být dole, odevzdat to, ale semkli jsme se a vybojovali to do vítězného konce," říká kapitán mužstva Radek Bonk, v jehož osobě má Třinec zkušenost více než tisícovky zápasů v NHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Změnili jsme styl a vyplatilo se to, říká třinecký Martin Růžička

Přesto byl v jednu chvíli vítěz základní části téměř na odpis. Už s Litvínovem to Ocelářům skřípalo, se Slavií měl dokonce soubor ofenzivních hvězd tři zápasy v řadě nůž na krku v podobě vyřazení a to i přesto, že jen sám Martin Růžička dokázal dát Slavii neuvěřitelných osm gólů.

"Série nás hodně prověřila. Za stavu 3:1 pro Slavii jsme museli něco změnit, změnili jsme a povedlo se to. Hráli jsme důrazněji, jednodušeji, více jsme stříleli na branku, moc jsme nevymýšleli a vyplatilo se to," přiznává střelecký rekordman letošního play-off, že Třinec se musel naučit, jak se hraje ve vyřazovací části.

Tři výhry v řadě a hlavně změna herního stylu naznačují, že se Oceláři učili dobře. Svědčí o tom i slova obránce Lukáše Zíba, který ví, že to nejtěžší Třinec teprve čeká. A to finále a zároveň derby v jednom. "Play-off se hraje vyloženě na krev a na doraz, je to adrenalinová záležitost. Pokud vyhráváte, tak necítíte únavu ani bolest. A takhle to bude i dál."

Radim Sajbot, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme