Ennio Morricone míří do Prahy. Natočí hudbu k westernu Quentina Tarantina

Jeden z nejslavnějších skladatelů filmové hudby Ennio Morricone se po mnoha letech vrací k westernu. Autor nesmrtelných tónů z filmu Tenkrát na západě napsal hudbu k nejnovějšímu filmu amerického režiséra Quentina Tarantina The Hateful Eight. Na své přání ji bude natáčet už tento víkend s Českým národním symfonickým orchestrem v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ennio Morricone

Ennio Morricone | Foto: Nicolas Genin, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Morricone si Český národní symfonický orchestr vyžádal v minulosti už několikrát. Pro symfoniky je to podle jejich ředitele Jana Hasenohrla velká pocta.

„Znamená to pro nás moc. Pan Morricone zavolal přímo nám. Těšíme se na něj, na jeho muziku a na pana režiséra.“

Morricone oslovil symfonický orchestr teprve před deseti dny, nahrávat se má v Praze už tento víkend. Jan Hasenohrl přesto věří, že se i přes nabitý program podaří vše stihnout. „Do pondělí, nejdéle do úterý dokážeme natočit vše, co je třeba.“

Český národní symfonický orchestr nahrál s Enniem Morriconem už dříve například hudbu k filmu Giuseppe Tornatoreho The Best Offer. Vedle nahrávání ale Morriconeho také často doprovází v rámci jeho koncertních tour. Spolupráci s ikonou filmové hudby si symfonici nemůžou vynachválit.

„Pro nás to je jeden z největších zážitků. Strávili jsme s ním bezmála tři měsíce v kuse a on byl naprosto fantastickým partnerem. Spolupráce s ním je na té nejvyšší úrovni, je to radost,“ říká ředitel Jan Hasenohrl.

Přehrát

00:00 / 00:00

O spolupráci s Enniem Morriconem mluvil ředitel Českého národního symfonického orchestru Jan Hasenohrl

Osmašedesátiletý Morricone dokončil hudbu k Tarantinově filmu 51 let poté, co poprvé zazněly tóny elektrické kytary, výstřely i práskání bičem v hudbě k filmu Pro hrst dolarů režiséra Sergia Leoneho. The Hateful Eight má mít premiéru v letošním roce a hrají v něm Kurt Russell, Samuel L. Jackson a Tim Roth.

Morricone už se mezitím chystá na celosvětové turné 60 Years of Music World Tour, v jehož rámci má 15. ledna 2016 vystoupit i v pražské O2 areně. Společně s Českým národním symfonickým orchestrem představí nový koncertní program, ve kterém nebudou chybět jeho nejznámější skladby.

Igor Maňour, Markéta Kaňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme