Prahu ohromí kytarovými tóny legendární Joe Satriani

Po dvou letech se do pražské Tesla Arény vrací kytarový virtuóz Joe Satriani. Je považován za jednoho z nejlepších rockových kytaristů posledních dvou dekád. Umělec přijíždí s doprovodem a novinkovým albem Black Swans and Wormhole Wizards (česky Černé labutě a čarodějové z červích děr) .

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Písničky od srdce

Písničky od srdce | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Joe Satriani proslul jako kytarista, který nejenom koncertoval nebo nahrával se spoustou muzikantů, ale spoustu z nich na kytaru i učil hrát. Třeba Kirk Hammett ze skupiny Metallica nebo Steve Vai,“ připomněl promotér Jiří Sedlák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor o slavném kytaristovi s hudebním publicistou Tomášem S. Polívkou

Satrianimu bude předskakovat mistrovský hráč na bezpražcovou kytaru Ned Evett.

Joe Satriani proslul dokonalou technikou, neuvěřitelně rychlými a dlouhými sóly, osobitým zvukem i stylem. Vydal přes desítku sólových studiových alb a na řadě dalších spolupracoval.

Joe Satriani byl patnáctkrát nominován na cenu Grammy a jeho nejznámější Album „Surfing with the Alien“ je jedno z vůbec prvních zcela instrumentálních alb, které se v hudebních žebříčcích dostalo do první čtyřicítky.

Jitka Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme