V Mikulově začne hudební festival Eurotrialog

V jihomoravském Mikulově začne třídenní hudební festival Eurotrialog. Podle dramaturga Romka Hanzlika jde o středoevropskou přehlídku s důrazem na českou nezávislou scénu. Její dvanáctý ročník nabídne desítky interpretů na několika pódiích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soutěž OD BRÁNY K BRÁNĚ - Mikulov 5

Soutěž OD BRÁNY K BRÁNĚ - Mikulov 5

„To hlavní se odehrává v Mikulovském amfiteátru, kde vystoupí řada českých i zahraničních alternativních špiček. Z Česka například The Plastic People of the Universe, Sto zvířat nebo Jiří Dědeček fast food orchestra,“ uvedl Hanzlík.

Letos se fanoušci mohou také těšit například na speciální vystoupení skupiny Už jsme doma se zakládajícím členem saxofonistou Jindrou Dolanským.

Další festivalovou lahůdkou je vystoupení středoevropské formace Cimbaliband. Její frontman je označován za Chucka Berryho za cimbálem. Pořadatelé jsou náležitě pyšní na přívlastek indie.

„Mám z toho radost, protože, když se podíváte na většinu tuzemských festivalů, tak je to takový model hvězda plus něco k tomu. My se snažíme mít program vyrovnaný od začátku do konce. Žádná kapela tam není jako výplň,“ řekl Romek Hanzlík.

Pavla Dluhoschová, Jitka Benešová, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme