Basketbalisté Jeruzaléma vrátili Nymburku eurocupovou porážku

Nymburk po dvou výhrách v basketbalovém Eurocupu narazil. V Jeruzalému nenavázal na vítězství nad Hapoelem z domácího střetnutí a podlehl mu 82:91. Po čtyřech kolech jsou tak Středočeši o skóre třetí za druhou Sevillou, Izraelci skupinu G vedou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalový míč

Basketbalový míč | Foto: stock exchange

Nymburští na palubovce Hapoelu prohrávali od úvodu utkání, po první čtvrtině ztráceli už dvanáct bodů. Poté se vzchopili a vyrovnali na 21:21, od té doby už ale opět jen dotahovali. Tentokrát už neúspěšně. Izraelský výběr měl v závěru až sedmnáctibodový náskok, který hosté zvládli stáhnout alespoň na přijatelnější devítibodový odstup. Právě skóre může v základních skupinách hrát významnou roli v postupové matematice.

Ve vyhlídkách na dalších působení v Eurocupu pomohlo sedminásobnému českému mistrovi i vítězství Rigy nad Sevillou 83:82. Pro Lotyše to byla vůbec první letošní výhra v soutěži. Nymburk tak má stejně jako Sevilla šest bodů, o jeden více než Riga a zároveň o jeden méně než Hapoel Jeruzalém.

Hapoel Migdal Jeruzalém - ČEZ Nymburk 91:82 (21:14, 42:36, 67:54)
Nejvíce bodů: Solomon 26, Clancy 24, Randle 18 - Simmons 19, Nissim 14, Lenzly 12, Křemen 10. Rozhodčí: Mitjana (Šp.), Juras (Srb.), Nuran (Tur.). Trestné hody: 30/23 - 21/16. Fauly: 24:23. Trojky: 4:6. Diváci: 2200.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme