Basketbalisté Nymburka cestují do Bosny už i s Petrem Bendou

Šest porážek za sebou nutilo v Jadranské lize basketbalisty Nymburka ještě nedávno k velké sebereflexi. Po dvou posledních výhrách se ale situace pomalu začíná obracet k lepšímu. Potvrzovat tento trend se český mistr bude snažit tentokrát v 16.kole na palubovce Igokei Aleksandrovac.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová hala bude sloužit i basketbalu

Nová hala bude sloužit i basketbalu | Foto: Fotobanka PhotoRack

Hráči středočeského klubu budou po své premiérové sezoně v Jadranské lize patřit patrně v Česku k největším geografickým znalcům bývalé Jugoslávie. Zároveň ale svojí účastí v této soutěži i značně rozšiřují přehled českých fanoušků o klubech navazujících na tradici skvělých balkánských týmů let nedávných.

Tentokrát stojí Nymburk před soubojem s Igokeou Aleksandrovac, klubem z Republiky Srbské v Bosně a Hercegovině, který v úvodním měření sil v soutěži dokázali Středočeši doma o 5 bodů porazit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalisté Nymburka cestují do Bosny už i s Petrem Bendou

„Igokea je na tom velmi podobně jako my, takže očekávám těžké utkání, protože se bude hrát na jejich palubovce. Pevně věřím, že naši hráči půjdou do tohoto utkání s dobrým sebevědomím, které odvodí od cenného vítězství, která získali v sobotu,“ hodnotí nadcházející duel v kontextu s poslední cennou výhrou Nymburka proti Kragujevaci činovník středočeského klubu a bývalý hráč NBA Jiří Zídek.

Ten zároveň dodává další trumf Nymburka před duelem s Igokeou - návrat do sestavy jedné dlouhodobě zdravené hvězdy a pak i třetího nejlepší doskakovače celé soutěže. „Doufám, že Radek Nečas bude připraven hrát po lehké viróze, kterou měl o víkendu. A Petr Benda se po několika dnech tvrdého tréninku také zapojí do hry po desetitýdenní pauze, po zranění kolene.“

Z nymburských hráčů se v této sezoně stali velcí cestovatelé. Kloubení účasti ve dvou evropských soutěžích si v případě Nymburka vybralo prozatím daň především na výsledcích právě v Jadranské lize, kde ve 14-ti členné tabulce figurují Středočeši na osmém místě. Při pouhém sedmi bodovém rozdílu mezi prvním a posledním klubem je ale výrazný posun vpřed stále reálný.

„Ze začátku sezóny jsme avizovali, že bychom rádi skončili kolem šestého místa. Teď nás od čtvrtého místa dělí pouhé dvě výhry, takže uvidíme. Já bych v této chvíli bral každý zápas jako jeden celek a snažil se vyhrát co nejvíce,“ uvedl Jiří Zídek.

Se snahou naplnit slova svého sportovního ředitel vstoupí basketbalisté Nymburka i do dnešního duelu proti Igokei Aleksandrovac. Ten začíná v 17 hodin.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme