Basketbalistka Veselá chystá po roční pauze návrat na palubovky

Hned v úvodu loňského mistrovství Evropy si basketbalistka Jana Veselá poranila levé koleno. Od té doby si nezahrála ani jeden zápas. Celou mistrovskou sezónu ZVVZ USK Praha sledovala jen z lavičky. Mistrovství světa v Turecku na přelomu září a října by ovšem měla stihnout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistka Jana Veselá je na ME už jen v roli fanouška

Basketbalistka Jana Veselá je na ME už jen v roli fanouška | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Na křídle hrající Veselá už má titul juniorské světové šampionky, v roce 2005 vyhrála Evropu a později také profesionální americkou ligu WNBA. Byla zvyklá na neustálý kolotoč, ve kterém se ligové soutěže střídaly s reprezentací. Končící sezóna pro ni byla výjimečná.

„Takhle dlouhé období bez hraní zažívám poprvé, není to jednoduché, ale na jiný režim jsem si už zvykla. Jenom trénuju a koukám na holky,“ popisuje svůj program zkušená basketbalistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Janou Veselou o návratu na palubovky mluvil Pavel Petr

Před necelým rokem lékařské vyšetření ukázalo, že došlo k poranění předního zkříženého vazu.

„Noha byla v určitém úhlu a nešla ohnout. Doktor říkal, že pokud nebude koleno v plné kondici, tak budu muset na artroskopii. Až po ní jsem mohla na plastiku, kterou jsem podstoupila až v září,“ prozradila Veselá.

Po operaci byla ještě nutná rehabilitace v Berouně. To už začala nová sezóna. Pro Veselou sice pobytem na Folimance, jenže individuálním tréninkem, zápasový rytmus chyběl.

Hráčky USK v lize předvedly další suverénní jízdu. Nic jsme nepodcenily, chválí Hejková

Číst článek

„Bylo to dobré pro hlavu, trochu jsem si odpočinula. Čím víc se blíží návrat, tím větší mám motivaci,“ říká třicetiletá basketbalistka.

Samotný návrat nebylo možné uspěchat. Pauza by pak mohla být ještě nepříjemnější a mnohem delší. Nestihla ani závěr letošní sezony, který měl zlatou tečku. Pražanky obhájily mistrovský titul i bez své opory.

„Bohužel jsem nestihla ani jeden zápas. Teď mám ale celou přípravu na to, abych se dostala do formy,“ říká odhodlaně.

V národním týmu by chybět neměla

I bez jediného startu v letošní sezoně nebude chybět v reprezentačním výběru. Zkušenosti a také pochopitelně herní kvalita se budou hodit. Otázkou je, jaký čas bude třeba na návrat do zápasového rytmu.

První soustředění národního týmu před mistrovstvím světa naplánoval trenér Lubor Blažek na začátek června.

„Není jednoduché se po tak dlouhé době vrátit zpátky a zachytit herní styl. Nějakou dobu to bude trvat, uvidíme, jak to půjde,“ smiřuje se s realitou Veselá.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme