Basketbalistky pod dohledem hvězd

České basketbalistky svedly ve čtvrtek v hale na Folimance další z řady přátelských utkání v rámci přípravy na evropský šampionát. Motivaci pro výhru nad Francií měly přitom hned dvojí - porazit aktuální vládkyně evropské basketbalové scény, a také potěšit dvě výrazné sportovní osobnosti v hledišti - bývalou reprezentační kapitánku Hanu Horákovou a rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kulichová v souboji s Francií

Petra Kulichová v souboji s Francií | Zdroj: ČTK

Přestože česká reprezentace včera s Francií prohrála rozdílem čtrnácti bodů, nesl se halou Na Folimance bouřlivý potlesk. To zaplněné ochozy aplaudovaly olympijské vítězce Martině Sáblíkové a vzápětí také loňské vicemistryni světa Haně Horákové, která po skončení světového šampionátu oznámila konec své reprezentační kariéry.

Mnozí fanoušci by ji přitom určitě rádi viděli na palubovce oblečenou v dresu, sama nejužitečnější hráčka loňského mistrovství světa ale říká, že jí oddech od reprezentace prospívá a svého rozhodnutí nelituje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalistky pod dohledem hvězd

"Já musím říct, že si to strašně užívám, že to je super. A zvlášť když vidím, že tenhle tým hraje dobře. Určitě má nějaké výpadky, ale je to příprava a mají ještě čas to vypilovat. Já osobně mám teď basketu až nad hlavu, takže si to užívám jen z pozice diváka, " pochvaluje si jednatřicetiletá rodačka z Bruntálu.

Odmítavě tak reaguje na otázku, zda ji neúčast na mistrovství Evropy v Polsku mrzí. Zvědavá je na to, kdo po ní přebere kapitánské céčko - prozatímně ho nosí Ilona Burgrová.

"Já holky znám z minulé sezony všechny, které jsou adeptkami na kapitánku, myslím, že ať už se zvolí kdokoli, bude to dobrá volba. Pokud to bude Ilča Burgrová, je to v pohodě," potvrzuje názor velké většiny českých reprezentantek hráčka, která v příští sezoně oblékne prestižní dres Jekatěrinburku.

Petr Kadeřábek, Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme