Basketbalistky USK i napotřetí v Eurolize zvítězily, slaví také Brňanky

Basketbalistky USK Praha pokračují v Eurolize ve skvělých výkonech. Stoprocentní úspěšnost drží Pražanky také po utkání s Galatasarayem Istanbul, který porazily 67:63. Úspěšný večer českého basketbalu podpořily vítězstvím nad Montpellierem hráčky IMOSU Brno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 4. kola Evropské ligy basketbalistek BK IMOS Brno - Montpellier hrané 27. listopadu v Brně. Zleva Ivana Jalčová z Brna a Ingrid Tanquerayová z Montpellieru.

Utkání 4. kola Evropské ligy basketbalistek BK IMOS Brno - Montpellier hrané 27. listopadu v Brně. Zleva Ivana Jalčová z Brna a Ingrid Tanquerayová z Montpellieru. | Zdroj: ČTK

Vysokoškolačky začaly proti favoritkám z Istanbulu nervózně, první koš domácích zaznamenala až po dvou minutách hry Američanka Vaughnová. K té se ale ještě v první čtvrtině přidala nejlepší střelkyně Pražanek v Eurolize Dubljevićová, což v kombinaci s dobrou obranou domácích znamenalo výrazné vyrovnání hry.

V následujících momentech se oba celky střídaly ve vedení, ani jeden si ale nevypracoval větší náskok. Až s blížícím se poločasem se domácím přestala dařit střelba z větší vzdálenosti, a tak se Galatasaray dostal dokonce do osmibodového trháku.

Po trojnásobném střídání však USK znovu herně zabralo a stáhlo skóre na poločasových 29:31. V dobrém výkonu pokračovaly svěřenkyně trenérky Hejkové také ve třetí části hry. Ke skvělé Dubljevićové se přidala také Eva Vítečková, která výrazně přispívala postupně rostoucímu náskoku Pražanek.

Před závěrečnou čtvrtinou vedlo české družstvo 52:41 a bylo na dobré cestě k zisku dalších dvou bodů do euroligové tabulky. Hráčky Galatasaraye se ve zbývajících minutách zlepšily, zlobily své soupeřky přesnější hrou, dramatický závěr ale USK zvládlo a nakonec zvítězilo 67:63.

Brno přehrálo Montpellier

Druhý český zástupce v Eurolize, brněnský IMOS, přivítal na své palubovce Montpellier. Domácí hráčky zápas s francouzským soupeřem velmi dobře rozehrály a v první čtvrtině vedly dokonce o devět bodů.

Poté se ale z jejich hry vytratila skvělá střelba, hostující basketbalistky navíc přidaly na důrazu a podařila se jim jedenáctibodová šňůra. O poločase tak vedly Francouzky 40:38. Ve třetí čtvrtině potvrzoval Montpellier pověst týmu s důraznou obranou a domácí hráčky nedokázaly dokonce pět a půl minuty vstřelit jediný koš.

Do poslední desetiminutovky vstupovaly Brňanky se sedmibodovou ztrátou, skvělým výkonem se ale velice brzy dostaly zpátky do boje o vítězství. A nakonec v něm byly úspěšnější – senzační čtvrtá čtvrtina v podání IMOSU znamenala konečnou výhru českého celku 67:64.

Evropská liga basketbalistek - 4. kolo:

Skupina C:

ZVVZ USK Praha - Galatasaray Istanbul 67:63 (17:16, 29:31, 52:41)
Nejvíce bodů: Dubljevičová 20, Palauová 12, Vítečková 11, Vaughnová 10 - Zellousová 21, Boneová 16, Torrensová 14. Rozhodčí: Kralj (Bosna), Stoica (Rum.), Giod (Luc.). Fauly: 19:15. Trestné hody: 14/13 - 19/15. Trojky: 4:2. Diváci: 1000.

Skupina B:

BK IMOS Brno - Lattes Montpellier 67:64 (26:21, 38:40, 50:57)
Nejvíce bodů: Jalčová 17, Pecková 15, Keyová 14, Jurčenková 10 - Robertová 19, Ciaková 18, Christonová 7. Rozhodčí: Schinas (Řec.), Santos (Portug.), Zamora (And.). Fauly: 13:19. Trestné hody: 11/11 - 22/13. Trojky: 2:3. Diváci: 850.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme