Basketbalistky USK Praha zahájí finále Euroligy zápasem s Bourges

Basketbalistky pražského USK vstoupí do závěrečných bojů o vítězství v Evropské Lize. Na turnaji v ruském Jekatěrinburgu, kam postoupilo nejlepších osm týmů soutěže, dnes narazí na francouzský Bourges.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání skupiny C 6. kola Evropské ligy basketbalistek ZVVZ USK Praha - Kibirkstis Vilnius hrané 10. prosince v Praze. Zleva Kia Vaughnová z USKA Praha a Sofijja Aleksandraviciusová z celku Kibirkstis Vilnius.

Utkání skupiny C 6. kola Evropské ligy basketbalistek ZVVZ USK Praha - Kibirkstis Vilnius hrané 10. prosince v Praze. Zleva Kia Vaughnová z USKA Praha a Sofijja Aleksandraviciusová z celku Kibirkstis Vilnius. | Zdroj: ČTK

Týmy jsou rozděleny do dvou skupin po čtyřech a z každé postupují do semifinále dva nejlepší. Dá se tedy postoupit i s jednou prohrou. Tento formát má ale i nevýhodu. Basketbalistky odehrají tři těžké zápasy ve třech dnech po sobě.

„Nedá se tu kalkulovat s tím, že se na to budete nějak připravovat, protože to během sezony nejde. Tři těžké zápasy ve třech dnech, to nemůžete ani natrénovat ve fyzické přípravě,“ vysvětluje trenérka USK Natália Hejková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalistky USK Praha věří, že můžou přes Bourges a Orenburg postoupi na Final Four

Druhým dechem ale dodává, že kategoricky neodmítá tento systém, přestože je pro basketbalistky velmi náročný.

„Nevadí mi to, je to otázka zvyku. Při osmi družstvech je to trošku složitější, jednodušší by bylo Final Four, kde se hraje semifinále a finále. Dva zápasy na konci sezony, to je tak odpovídající,“ říká Natália Hejková, která dovedla tým USK k historickému postupu mezi nejlepších osm týmů Evropy.

Vysokoškolačky totiž už pětkrát zůstaly těsně před branami finálového turnaje a u všech nezdařených pokusů byla i křídelnice Kateřina Elhotová. Té vyšel i jeden tip, který vyslovila těsně po postupu na turnaj v Jekatěrinburgu.

"Troufám si říct, že Orenburg by byl pro nás hratelnější. Ale bereme to, jak to přichází, a uvidíme.“

A právě Orenburg bude druhým soupeřem USK. Přes něj a Burges by měla vést cesta Pražanek do semifinále. Ve středu totiž na závěr skupiny narazí na favorizovaný domácí Jekatěrinburg. Ale ani toho se hráčky USK nebojí, jak dokládají slova pivotky Ilony Burgrové.

"S tímhle týmem se dá urvat cokoli. Pokud zahraje dobře, pokud se mu daří a pokud zůstane tak nějak pospolu a hraje dobrou obranu. To jsme viděli v domácích zápasech,“ dodává bojovně naladěná Ilona Burgrová.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme