Baumrtová s Chocovou postoupily na MS v Barceloně do semifinále

Dva postupy do semifinále vybojovaly české plavkyně druhý den bazénového programu mistrovství světa. Šestým časem se na znakařské stovce blýskla Simona Baumrtová, do večerního bloku postoupila také na stejně dlouhé prsařské trati Petra Chocová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová v městě perníku přepsala historické tabulky na volné dvoustovce

Simona Baumrtová v městě perníku přepsala historické tabulky na volné dvoustovce | Foto: Michal Jurman

„Myslím si, že tam menší chyby byly. Trochu se mi nepovedl start, což je u mě docela normální. Trochu mě bolí ruce, nohy, nevím z čeho. Musím to nějak dostat ze sebe. Můj cíl tady byl vylepšit české rekordy na 50 a 100 metrů a na 100 metrů pro měl bylo cílem semifinále, takže už mám 50% splněno,“ říkala po rozplavbě Petra Chocová.

Simona Baumrtová postoupila při svém prvním startu na mistrovství světa s přehledem do semifinále, když v rozplavbě znakařské stovky zaostala jen 6 setin za svým českým rekordem a obsadila 6. příčku. Před večerním bojem o účast ve finále si přitom podle svých slov stihla ještě pošetřit síly.

„Ani mi v závěru nedocházely síly, ten dohmat nebyl úplně dobrý, takže tam si myslím, že by i 2 nebo 3 desetiny mohly být. Věděla jsem, že na semifinále bude stačit čas kolem 1:00,9. Jela jsem to naplno, ale podvědomě to bylo takové asi s rezervou.“

Mezi nejlepších 16 pak nepostoupil na znakařské stovce 30. Martin Baďura, ani na dvousetmetrové trati volným způsobem 36. Tomáš Havránek.

Michal Jurman, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme