Boxer Konečný se v Americe střetne o titul mistra světa s domácím Quillinem

Český boxer Lukáš Konečný se chystá na největší zápas kariéry. V americkém Washingtonu nastoupí proti domácímu Peteru Quillinovi a vítěz získá titul mistra světa ve střední váze organizace WBO.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Konečný v souboji o titul evropského šampiona střední váhy

Lukáš Konečný v souboji o titul evropského šampiona střední váhy | Zdroj: ČTK

„Tak hlavně se těším, až to budu mít za sebou,“ usmívá se Lukáš Konečný. V poslední době nestál proti soupeři, proti kterému by byl tak velkým outsiderem. Za Quillina mluví bilance třiceti zápasů a stejného počtu výher, většinou k.o.

„V boxu se nejde bát. Nemůžete jít do zápasu se strachem. Jsem rád, že na sklonku kariéry můžu boxovat takovýhle zápas. Nebudu pod tlakem a můžu ukázat svoje kvality.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Boxer Lukáš Konečný se na svůj poslední zápas kariéry těší, i když není favoritem

Ano, je to jeho poslední zápas, který Konečný paradoxně jako první český boxer absolvuje v zámořském profiringu.

„Těší mě, že budu první Čech v takhle velkém zápase v Americe, ale nepřikládám tomu žádnou velkou váhu. Například můj otec před zhruba deseti lety boxoval v Hollywoodu,“ zůstává nad věcí Konečný.

„Je to můj poslední zápas, nejsem favorit, spíše naopak. Nejsem tím pádem pod psychickým tlakem, můžu v tomto zápase jenom získat, nemám co ztratit,“ připomíná český boxer. Jeho duel s Peterem Quillinem začíná ve 3 hodiny ráno českého času.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme