Brazilské basketbalistky si s Češkami sambu na MS nezatancovaly

České basketbalisty se rozloučily s brněnskou osmifinálovou skupinou světového šampionátu úspěšně. Brazilky porazily o 14 bodů - 84:70.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češka Petra Kulichová se prosazuje přes Brazilku Silviu Gustavo Rochaovou

Češka Petra Kulichová se prosazuje přes Brazilku Silviu Gustavo Rochaovou | Zdroj: ČTK

Brazilky měly obrazně řečeno nůž na krku. Pokud chtěly projít do další fáze turnaje, musely české hráčky porazit. Žádná divoká brazilská samba se ale tentokrát v jejich podání na palubovce nekonala.

Semifinalistky posledního světového šampionátu zůstaly i tentokrát ve stínu své pověsti, naopak to byly svěřenkyně trenéra Blažka, které rychle zapomněly na předchozí nepříjemnou prohru se Španělkami.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brazilská samba se proti českým basketbalistkám na MS netancovala

„Po zápase byl krátký mítink, kde jsme uznaly, že byly lepší, že na to musíme zapomenout a tentokrát nám šlo o ‘třetí flek‘ ve skupině a to jsme zvládly,“ uvedla Markéta Bednářová.

Zvládly, i když po polovině duelu vedly ještě o dva body Jihoameričanky. Do třetí čtvrtiny ale nastoupil v českých barvách úplně jiný tým a brazilské rytmy samby byly najednou na český dupák krátké.

„Začaly jsem víc bojovat, běhat. Myslím, že také rozhodlo, že ony na nás začaly hrát zónu a nám se na ni dařilo, takže jsme je trošku rozstřílely,“ zhodnotila zlomový okamžik zápasu se 24-ti body tentokrát nejlepší česká střelkyně Eva Vítečková.

České hráčky navíc tradičně táhlo vynikající brněnské publikum, které tak mělo možnost naposledy, v závěrečné minutě i ve stoje, oslavit české vítězství na tomto turnaji. Naposledy proto, že zbytek šampionátu se totiž stěhuje ke karlovarským fanouškům.

„Ta hala dělá tak strašně moc, že si myslím, že únava jde potom stranou,“ pěla ódy na brněnské publikum Markéta Bednářová a upozornila zároveň na velkou únavu hráček, které musely odehrát v sedmi dnech šest těžkých zápasů. Veškeré odříkání se ale nakonec vyplatilo, české hráčky jsou mezi osmi nejlepšími týmy světa.

„Myslím si, že družstvo splnilo, co splnit mělo. Já jsem spokojený,“ hodnotí pozitivně dosavadní českou účast na domácím šampionátu reprezentační trenér Lubor Blažek.

To Brazilky byly naopak zatím největším zklamáním mistrovství. Ty si z toho ale dost možná moc dělat nebudou a sambou oslaví i vyřazení v osmifinále. Podobně jako to už udělaly bezstarostně po úvodní prohře s Koreou, po které se rozhodly ve velkém oslavit výročí své reprezentační prezidentky Marcariové.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme