Britský cyklista Cavendish odstoupil z Tour

Britský cyklista Mark Cavendish odstoupil z Tour de France. Jezdec stáje Omega Pharma-Quick step si při dojezdu první etapy při pádu vykloubil rameno a před startem dnešní etapy se ze závodu odhlásil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mark Cavendish pád v úvodní etapě sám zavinil

Mark Cavendish pád v úvodní etapě sám zavinil | Zdroj: ČTK

Pro rodáka z ostrova Man mezi Velkou Británií a Irskem je o to nepříjemnější, že Tour pro něj skončila ještě na britském území. Ve snaze si v závěrečném sprintu vybojovat co nejlepší pozici se dostal do kontaktu se Simonem Gerraintsem a po pár metrech spadl na pravé rameno.

Podle zpráv z týmu si rameno vykloubil a silně pohmoždil klíční kost.

Podobně chmurný je jeho konec pro celý tým Omegy. Cavendish byl totiž jeho lídrem, měl usilovat o co nejlepší výsledky v rovinatých etapách a také o zelený dres pro nejlepšího spurtera. Omega tomu podřídila celou skladbu týmu, do kterého se také kvůli tomu nedostal Zdeněk Štybar.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme