Čech Staszko bude ve Světové sérii v pokeru nejhůře druhý

V americkém Las Vegas, v hotelu Rio se hraje finále Světové série v pokeru o 156 milionů korun. Šanci na výhru má i Martin Staszko z České republiky, který v nyní bojuje s Němcem Piusem Heizem o náramek neoficiálního mistra světa v pokeru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Staszko poker turnaj v Las Vegas

Martin Staszko poker turnaj v Las Vegas | Zdroj: ČTK

Rodák z Třince, jehož koníčkem jsou mimo jiné také šachy nebo tenis a který dosud pracoval v nošovické automobilce, je prvním Čechem, který se v turnaji dostal tak daleko a hned si způsobem hry získal respekt hvězd světového pokeru.

Výchozí pozici měl přitom relativně nejhorší, když nashromáždil nejmenší počet žetonů. Hned zkraje turnaje se mu však podařilo reagovat na výzvu all-in Američana Bena Lamba, kterému risk nevyšel, zatímco Staszko počet svých žetonů zdvojnásobil.

Maximalista Martin Staszko v boji nepolevil a hned v úvodu finále však Bena Lamba vyřadil a nyní svádí souboj nervů s Němcem Piusem Heizem.

Znamená to, že z turnaje může vyjít nejhůře druhý s výhrou 92 miliónů korun. Hlavní výhrou je 156 miliónů korun.

Náramek, který získá vítěz tohoto turnaje, má prakticky větší význam než zmiňovaná finanční výhra. Právě on totiž otevírá brány do světa profesionálního pokeru.

Hlavní soutěž Světové série v pokeru začala 7. července. Startovalo v ní 6865 hráčů ze 105 zemí. Mezi nimi bylo i devět Čechů.

Zdenka Turková, Alžběta Havlová, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme