Černohorky jsou někde jinde, říká po porážce o šestnáct gólů házenkářka Vítková

Jasná porážka 26:42 s Černou Horou v Olomouci rozhodla o tom, že české házenkářky na mistrovství světa v Brazílii téměř jistě nepostoupí. Odveta na hřišti soupeřek na tom těžko něco změní. Tým z Černé Hory byl včera lepší ve všech herních činnostech a prokázal tak svou špičkovou kvalitu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky (v červeném) na své soupeřky z Černé Hory nestačily

České házenkářky (v červeném) na své soupeřky z Černé Hory nestačily | Zdroj: ČTK

"Černá Hora se dostane na mistrovství světa, to už víme a jsem přesvědčen, že pokud se jim nezraní hráčky ze základní šestky, budou hrát o medaili, klidně i o zlato," uznal vysokou kvalitu soupeřek trenér Jan Bašný.

"Jsou fakt lepší. Jsou někde úplně jinde, trénují pohromadě, během jednoho týdne zvládnou deset tréninků, my tak maximálně pět. Je to strašně znát," souhlasí s trenérem kapitánka českého týmu Petra Vítková.

Přehrát

00:00 / 00:00

České házenkářky prohrály s Černou Horou o 16 gólů a na MS téměř jistě nepostoupí

Češky vstoupily do zápasu špatně a po čtyřech minutách prohrávaly 0:4. Po 15 minutách sice držely přijatelné skóre 5:9, poté je ale Černohorky drtily a po poločase vedly 21:7. Ve druhé půli se místy hra soupeřek proměnila v exhibici, tým tvořeny převážně hráčkami Podgorici nakonec zvítězil 42:26. Drtivá porážka české reprezentace s Černou Horou vyvolává i otázku, jak zvýšit kvalitu týmu.

"Jsou i jiné dobré české házenkářky, ale nejsou lepší než ty, které byly na hřišti. Holky potřebují hrát kvalitnější zápasy, potřebují, aby české kluby hrály poháry. V příští kvalifikaci se potřebují vyhrát, potom se s tím snad něco dělat dá, protože holky v sobě kvalitu mají," říká Bašný.

Odveta se hraje příští pátek v Černé Hoře. Po porážce o šestnáct branek už bude odveta pouhou formalitou, to ale neznamená, že by Češkám chyběla motivace.

"Pojedeme tam s tím, že s nimi chceme od začátku držet krok, nebát se útočných kombinací, dávat góly i z dálky, protože naše spojky se moc neprosazovaly, musíme všechno zlepšit," říká před odvetou kapitánka Petra Vítková.

Alena Benešová, Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme