Česká basketbalová federace nabízí Ukrajině pomoc se spolupořádáním ME 2015

Česká basketbalová federace nabídla Ukrajině pomoc s pořádáním mistrovství Evropy mužů v roce 2015, které je ohroženo kvůli politicko-bezpečnostní situaci v zemi. O osudu šampionátu bude o víkendu rozhodovat výkonný výbor FIBA Europe v Mnichově. Předseda České basketbalové federace Miroslav Jansta nabízí české hostitelství jedné ze základních skupin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luboš Bartoň (vlevo) a Dario Sarič během utkání základní skupiny basketbalového mistrovství Evropy mezi Českou republikou a Chorvatskem

Luboš Bartoň (vlevo) a Dario Sarič během utkání základní skupiny basketbalového mistrovství Evropy mezi Českou republikou a Chorvatskem | Zdroj: ČTK

"Plně podporujeme úsilí ukrajinské federace, aby byla připravena na pořadatelství významné basketbalové akce. Jsou však situace, které nemohou organizátoři ovlivnit. Pokud by některá z nich vyžadovala naši pomocnou ruku, jsme připraveni," napsal Jansta FIBA.

"Berte prosím tento krátký dopis jako nabídku na spolupráci formou pořadatelství jedné ze základních skupin, pokud by to situace vyžadovala. Pevně však věříme, že se našim ukrajinským kolegům podaří překonat všechny překážky," uvedl Jansta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předseda České basketbalové federace Miroslava Jansta ke spolupořádání ME 2015

Pokud by výkonný výbor v Mnichově rozhodl o přesunu části turnaje do České republiky, hrálo by se podle Jansty v Praze.

"Nabízí ideální a turisticky snadno dostupnou destinaci. O2 Arena navíc v minulosti hostila řadu významných sportovních a kulturních událostí včetně basketbalových akcí. Také ubytovací kapacity bez problémů splňují požadavky FIBA Europe," prohlásil.

Mužské mistrovství Evropy se v České republice nebo Československu hrálo zatím dvakrát (v letech 1947 a 1981) stejně jako ženský šampionát (1956 a 1995). Dvakrát se zde také uskutečnilo i ženské mistrovství světa (1967 a 2010).

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme