České basketbalistky další výhru s Řeckem vydřely

Dvě vítězství a jedna remíza ze tří utkání - to je bilance basketbalové reprezentace žen proti Řecku v probíhající přípravě na světový šampionát. V pátečním zápase ho svěřenkyně trenéra Lubora Blažka zdolaly 62:56.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Pecková o svou nominaci na MS musí stále bojovat. Tak, jako proti Řecku

Tereza Pecková o svou nominaci na MS musí stále bojovat. Tak, jako proti Řecku | Zdroj: ČTK

V Brně už nenastoupily rozehrávačka Kateřina Bartoňová s pivotkou Alenou Hanušovou, které dopoledne doplatily na další zužování kádru. Ten nyní čítá čtrnáct jmen, Jana Veselá se ovšem s týmem nepřipravuje, v zámoří totiž se Seattlem bojuje o vítězství v WNBA.

Definitivní dvanáctičlenný seznam pro mistrovství světa v Brně, Ostravě a Karlových Varech bude znám příští pátek po zápase s Čínou.

V samotném utkání s Řekyněmi se Češky trápily v koncovce, nedařila se jim především střelba z tříbodového prostoru, z něhož se prosadily jen dvakrát. Přesto nakonec domácí hráčky zvítězily, a navázaly tak na předchozí výhru 110:61. V prvním duelu s Řekyněmi remizovaly 70:70.

Nejlepší střelkyní večera byla hostující Maltsiová s 26 body, z Blažkova výběru zaznamenala nejvíce bodů Hana Horáková - 18.

Česko - Řecko 62:56 (13:11, 28:27, 45:40)

Nejvíce bodů: Horáková 18, Vítečková 11, Burgrová 9, Elhotová 6 - Maltsiová 26. Kaltsiduová 11. Rozhodčí: Paulík, Vrážel, Matějek. Trestné hody: 23/18 - 15/12. Fauly: 17:22. Trojky: 2:8. Diváci: 500.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme