České basketbalistky mají na MS volný den

České hráčky se sice rozloučily se základní skupinou D před domácími fanoušky výhrou, Japonky jim ale připravily hodně krušné časy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

plakát Mistrovství světa v basketbalu žen 2010

plakát Mistrovství světa v basketbalu žen 2010 | Foto: FIBA

Během závěru vzájemného duelu se až 19 ti bodový náskok svěřenkyň trenéra Lubora Blažka postupně ale jistě smazával a české basketbalistky jak potvrzují i slova Ilony Burgrové začínaly být hodně nervózní:„Jsem nervózní pořád, ať se vyhrává nebo prohrává.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Jurman o výhře českých hráček na MS v basketbale

Konce a to úspěšného se nakonec české hráčky dočkaly, rychlonohé Japonky v čele s 22bodovou střelkyní Oagovou nakonec porazily 66:60. Po předvedeném výkonu především v závěru zápasu ale zůstalo v týmu i mezi českými fanoušky zaseté sémě drobných rozpaků.

„Vzhledem k tomu, že jsme už vedly o 20 a pak si to pokazily, tak zaplať Bůh za to, že jsme to dotáhly do vítězného konce,“ popisuje úlevu celého týmu po závěru utkání Veronika Bortelová. Výhra nad Japonkami přinesla Češkám důležité body i do následné osmifinálové skupiny, která startuje v pondělí.

Na tu ale rozhodně trenér Lubor Blažek zatím nemyslí. Stojí před ním totiž nyní důležitý úkol, zbavit během dnešního volného dne své svěřenkyně únavy, která byla právě proti Japonkám v závěru už značně viditelná.

Edita Šujanová v boji s jednou z Japonek | Foto: ČTK

„Tady není lehkých soupeřů, lehké utkání. Turnaj je nesmírně těžký,“komentuje nahuštěný program šampionátu Blažek. Další tři zápasy ve třech dnech čekají české hráčky přitom už od pondělí do středy. V osmifinále změří síly postupně s Koreou, Španělskem a Brazílií.

Milan Kopp, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme