České basketbalistky triumfovaly na turnaji v Karlových Varech

České basketbalistky vyhrály přípravný turnaj v Karlových Varech bez ztráty bodu. Po výhře nad Srbkami a Korejkami porazily svěřenkyně trenéra Blažka Kanadu 55:52 a to už prohrávaly o osmnáct bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České basketbalistky vybojovaly na turnaji proti Kanaďankám třetí výhru

České basketbalistky vybojovaly na turnaji proti Kanaďankám třetí výhru | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Češkám nevyšel vstup do utkání a už v první čtvrtině nabraly až čtrnáctibodovou ztrátu. Až od druhé čtvrtiny české reprezentantky vyrovnaly hru, ale nedařilo se jim manko mazat. Trenér Lubor Blažek točil se sestavou, až našel tu optimální a v poslední čtvrtině Češky dominovaly.

Nejen že přitvrdily v obraně a nenechávaly soupeřkám tolik prostoru, ale především se začaly prosazovat v ofenzivě. Svými nájezdy obranu soupeřek narušovala Alena Hanušová, po ziscích se dařily rychlé protiútoky.

České basketbalistky dostala poprvé do vedení kapitánka Eva Vítečková 32 sekund před koncem. Kanaďanky pak měly ještě dvě šance zvrátit skóre na svou stranu, ale nevyužily je a Vítečková rozhodla z trestných hodů.

První místo na přípravném turnaji v Karlových Varech tak obsadily české reprezentantky před druhou Kanadou. Na třetím místě skončila Korea, i když v posledním utkání podlehla Srbsku 78:82.

Přípravné utkání basketbalistek před MS v Karlových Varech:

ČR - Kanada 55:52 (11:25, 21:35, 32:46)
Nejvíce bodů: Vítečková 15, Hanušová 13, Veselá 8, Elhotová 6 - Tathamová 12, Ayimová 10. Fauly: 12:20. Trestné hody: 18/14 - 14/10. Trojky: 1:2.

Srbsko - Korea 82:78

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme