Čeští basketbalisté postoupili na mistrovství Evropy

Čeští basketbalisté si zahrají na evropském šampionátu. Postoupili na něj z druhého místa v kvalifikační skupině E, přestože v závěrečném utkání podlehli v Maďarsku 68:83.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalová akademie v Nymburku

Basketbalová akademie v Nymburku | Foto: Tomáš Laš

Národní tým vedený Tomášem Satoranským se v Szolnoku od první minuty dostal pod tlak a na úvodní trojku Maďarů nedokázali až do konce zápasu adekvátně odpovědět.

Už po první čtvrtině prohrávali o 7 bodů, během druhé části dokonce o osm. Poté sice snížili náskok domácích na přijatelný jeden bod, ale ve druhé polovině zápasu nevydrželi drtivý nápor domácích, přesnou střelbu zdálky a to všechno v bouřlivém prostředí.

Maďarský nápor se ve druhém poločase stupňoval, v poslední čtvrtině se navíc přiblížilo skóre sedmnáctibodovému rozdílu, který by národní tým poslal zpět domů bez evropské vstupenky. Češi ale závěr zápasu, ve kterém museli Maďaři počítat už s pěti osobními chybami proti dvěma českým.

Český tým ve dvou kritických chvílích při šestnáctibodovém rozdílu zvládl skórovat za dva body a zvládl i doskok po trestném hodu soupeře v poslední sekundě. Díky tomu udržel při rovnosti deseti bodů stejně jako Gruzie a Maďarsko druhé místo v tabulce před

Maďarsko - ČR 83:68 (20:13, 32:31, 58:50)
Nejvíce bodů: Vojvoda 20, Thomas 14, Keller 13, N. Tóth 11 - Satoranský a Houška po 18, Pumprla 9. Fauly: 28:21. Trestné hody: 22/15 - 32/24. Trojky: 10:2.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme