Čeští florbalisté vyhráli na MS ve Švédsku nad Norskem 7:6

Čeští florbalisté vstoupili vítězně do mistrovství světa ve Švédsku. Ve svém úvodním vystoupení přestříleli Norsko 7:6, když se v závěru dokázali ubránit více než dvouminutové power play soupeře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští florbalisté vyhráli na mistrovství světa nad Norskem

Čeští florbalisté vyhráli na mistrovství světa nad Norskem | Foto: Martin Flousek ceskyflorbal.cz, xflorbal.cz

Vstup do utkání patřil jasně českému výběru, který po čtyřech minutách vedl o dva góly. Skóre otevřel Jendrišák, který se nejlépe zorientoval ve shrumáži před norskou brankou. Na rozdíl dvou gólů zvýšil Ondruška, když dokončil akci Mikeše.

Norové sice snížili, ale Dóža vrátil českému týmu dvougólový náskok. Zajímavý byl závěr první třetiny, ve kterém padly tři góly. Dva z nich vstřelili Seveřané, a tak šli Češi do šatny pouze s jednogólovým náskokem.

Druhá třetina byla na góly velice chudá. Jediný vstřelil v čase 39:59 Dóža a čeští florbalisté vedli před závěrečnou částí opět o dvě branky.

Florbalisté dali vítězným vstupem do MS trenéru Cepkovi nejlepší dárek

Číst článek

Ve 4. minutě třetí třetiny se zdálo být rozhodnuto, když norského gólmana prostřelil Curney. Seveřané ale zabojovali a v polovině třetí části během jedné minuty snížili na 5:6. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou uklidnil Čechy Tokoš, ale soupeře vrátil do hry Kronberg.

V čase 57:50 začalo Norsko hrát power play a před brankářem Kafkou bylo rušno. Přesto už žádný míček za svá záda nepustil a český tým tak vkročil do světového šampionátu vítězstvím.

Mistrovství světa florbalistů v Göteborgu:

Skupina B:
ČR - Norsko 7:6 (4:3, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 3. Jendrišák (Natov), 4. Ondrušek (Mikeš), 13. Dóža, 20. Suchánek (Tokoš), 40. Dóža (Mikeš), 44. Curney (Podhráský), 56. Tokoš (Sladký) - 11. Olesen (Kronberg), 19. G. Evensen (Straete), 20. Jansson (Rognlien), 51. Kronberg (Olesen), 52. Jansson, 57. Kronberg. Rozhodčí: Burek, Chomnicki (oba Pol.). Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2077.
Sestava ČR: Kafka - Deutsch, Podhráský, Veltšmíd, Suchánek, Jelínek, Sýkora - Curney, Jendrišák, Natov - Tokoš, Tomašík, Sladký - Dóža, Mikeš, Ondrušek. Trenéři: Radim Cepek a Zdeněk Skružný.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme