Čeští házenkáři si na úvod kvalifikace ME pohráli s Řeckem

Čeští házenkáři zahájili úspěšně kvalifikaci mistrovství Evropy 2012. Ve svém úvodním duelu v 6. skupině zdolali ve Zlíně Řecko hladce 32:20. Nejlepším střelcem zápasu se stal s osmi brankami Filip Jícha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští házenkáři po vítězství nad Řeckem

Čeští házenkáři po vítězství nad Řeckem | Zdroj: ČTK

Do utkání vstoupili lépe čeští reprezentanti, kteří hned zkraje získali dvoubrankové vedení. Hosté ale tentokrát ještě dokázali srovnat na 3:3. O osudu zápasu potom rozhodla druhá desetiminutovka první půle. Řekové se nedokázali v útoku ani jednou prosadit a Češi se tak dostali do šestibrankového trháku.

Úvod druhého poločasu českému týmu nevyšel. Po sérii chyb se řecké mužstvo sedmnáct minut před koncem přiblížilo na rozdíl tří gólů, víc už ovšem svěřenci Martina Liptáka soupeři nedovolili. Naopak sami postupně navyšovali svůj náskok až na konečné skóre 32:20.

Kvalifikace o postup na ME 2012 v házené mužů – 6. skupina:

Česko - Řecko 32:20 (14:8)

Sedmimetrové hody: 2/2 - 1/0. Vyloučení: 4:3. Diváci: 2000.

Sestava a branky Česka: Galia, Štochl - Juříček 1, Vraný 2, Nocar 5, Filip, Sobol 5, Jícha 8, Kubeš, Mráz 2, Stehlík 1, Sklenák 7/2, Zdráhala, Šulc, Motl 1, Horák.

Nejvíce branek Řecka: Alvanos 4, Chalkidis 3, Cufras, Zaravinas a Vasilakis po 2. Rozhodčí: Birch, Stenrand (oba Dán.).

Norsko - Nizozemsko 35:30 (17:15)

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme