Čeští volejbalisté prohráli na MS s Německem a čeká je boj o deváté místo

Čeští volejbalisté prohráli i druhý duel čtvrtfinálové skupiny R na mistrovství světa v Itálii. V Římě podlehli Německu 0:3 na sety a zahrají si o konečné deváté až dvanácté místo. Němci se ve středu utkají s Brazílií o postup do semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS volejbalistů 2010, Itálie

MS volejbalistů 2010, Itálie | Foto: FIVB

Výkon české reprezentace poznamenala únava. Češi totiž proti Němcům nastoupili jen 17 hodin po porážce 2:3 s Brazílií. Hráči dělali individuální cbyby a snadnému vítězství soupeře nezabránilo ani několik střídání na české straně. Trenér Jan Svoboda poslal na nahrávku Ticháčka místo Zapletala, ale rozjetí Němci byli k nezastavení. Za hodinu a osm minut tak prohráli 23:25, 18:25, 13:25.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Petra Kadeřábka s trenérem českých volejbalistů Janem Svobodou

"Němci podali bezchybný výkon, měli jsme šanci pouze v prvním setu, který jsme ale prohráli. Poté se Němci zlepšili na servisu, zatlačili nás a jejich převaha v útoku už byla taková, že jsme se s tím nedokázali vůbec vyrovnat," zhodnotil zápas pro Radiožurnál trenér českých volejbalistů Jan Svoboda.

Skupina R (Řím):

Česká republika - Německo 0:3 (-23, -18, -13)

Rozhodčí: Bjeličová (Srb.), Sakaide (Jap.). Čas: 60 min. Diváci: 500

Česká republika: Veselý 3, Štokr 6, Pláteník 11, Hudeček 6, P. Konečný 2, Ticháček, libero Kryštof - D. Konečný 2, Zapletal 1, Holubec 5, Popelka

Německo: Steuerwald 2, Andrae 11, Dunnes 5, Böhme 3, Grozer 15, Kromm 16, libero Tille - Tischer, Schwarz

Alena Benešová, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme