Čeští volejbalisté se utkají na MS s USA – týmem posledních olympijských vítězů

Česká volejbalová reprezentace se v Anconě pilně připravuje na zápasy nadstavbové části mistrovství světa. Zítra ji čeká souboj s olympijskými vítězi z Pekingu, týmem Spojených států amerických.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Univerzálovi Janu Štokrovi se na MS v útoku daří. Vyjde to i s USA?

Univerzálovi Janu Štokrovi se na MS v útoku daří. Vyjde to i s USA? | Zdroj: ČTK

Spojené státy hrají na světovém šampionátu prakticky ve stejném složení jako na olympijských hrách v Pekingu, kdy se radovaly ze zisku zlatých medailí. Chybí pouze nahrávač Boom, který ukončil reprezentační kariéru.

„Myslím, že Amerika v posledních dvou třech letech udělala zase velký krok dopředu, je obrovsky silná. Nebude to vůbec jednoduchý zápas proti nim hrát, protože nemají žádnou vyloženou slabinu a hrají týmový volejbal, jako hrajeme teď my,“ řekl k mužstvu Spojených států smečař Jiří Popelka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté se utkají na MS s USA – týmem posledních olympijských vítězů

Na mistrovství do Itálie přijely i dvě největší hvězdy týmu USA - universál Stanley a především smečař Pready, který je nejúdernějším hráčem Ameriky v dosavadním průběhu turnaje. Svým složením i hrou tak tým pod vlajkou hvězd a pruhů připomíná Bulharsko, které Češi ve skupině senzačně porazili. Stejný dojem má i univerzál Jan Štokr

„Podle mě to bude podobná hra, co hráli Bulhaři, protože to také mají založené na hře univerzála Stanleyho a smečaře Preadyho. Je to postavené na dvou hráčích, doplněných o dobré blokaře. Myslím, že to bude stejně vyrovnaný zápas jako s Bulhary.“

Nabízí se tedy otázka, zda bude podobně jako proti Bulharsku, Jan Štokr znovu jedním z nejúdernějších hráčů českého celku. „Já doufám,“ uvedl s úsměvem český univerzál.

Otázkou je také, zda se na týmu neprojeví únava z náročného cestování. Zatímco český celek se trmácel více jak sedm hodin autobusem, Američané se přesouvali ani ne dvě hodiny pomocí letecké dopravy

„Nějakou roli tady cestování sehrát může, někteří hráči nejsou úplně fit, ale neslyšel jsem jediné slovo, že by si někdo stěžoval. Takže se tímto vůbec nezaobírají ani hráči ani my. Myslím, že je to přesně soupeř jako Bulharsko ve skupině – silný. My potřebujeme odehrát zápas na tom svém maximu a s maximální bojovností. Potom máme šanci,“ konstatoval trenér Jan Svoboda.

Český tým se utká s Američany zítra od 17 hodin. O tom, jak si proti favoritovi povede, uslyšíte na Radiožurnálu v přímých vstupech.

Petr Kadeřábek, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme