Chalupa: Ondrovi už v závěru chyběly síly, stříbro je ale obrovský úspěch

Bývalý skvělý veslař Václav Chalupa sledoval stříbrnou jízdu skifaře Ondřeje Synka v roli komentátora. Druhé místo za Mahé Drysdalem z Nového Zélandu považuje za obrovský úspěch.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Chalupa

Václav Chalupa | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Vy jste byl na hrách v Barceloně také druhý, Ondřej Synek na vás vlastně navázal. Jak jste jeho závod prožíval?

Prožíval jsem ho v roli komentátora, musím říct, že jsem byl hodně rozklepaný, nervózní a plný očekávání, jak závod dopadne. Pořád je ve mně duše závodníka a nedokážu se zatím vtělit do role diváka a fandy. I tak to byl nádherný závod, nádherný zážitek a já jsem tentokrát nemlčel a závod jsem byl schopný okomentovat a pak se radovat z toho, jak ho Ondra perfektně zajel.

Přehrát

00:00 / 00:00

O úspěchu Ondřeje Synka mluvila s bývalým skvělým veslařem Václavem Chalupou Veronika Sedláčková

Udělal někde na trati chybu, nebo se Novozélanďan dnes nedal porazit?

Jak řekl Ondra, Drysdale byl dnes opravdu lepší. Byly tam dva klíčové momenty. První byl z mého pohledu kolem 750 metrů po startu, kdy se mi zdálo, že si Novozélanďan zkusil přitáhnout, že zkusil udělat svůj obávaný trhák, který vyzkoušel na Ondrovi na posledním závodě v Amsterodamu a Ondra okamžitě zareagoval a prakticky to nebylo ani vidět. On se chytil a vlastně pořád jely ty dvě špičky vedle sebe. Oba dva skifaři jeli naplno, jeden druhého hlídal, ale potom Mahé nastoupil podruhé, někde ve třetí pětistovce a tam na to Ondra nedokázal zareagovat. Čekal jsem, že potom Ondra rozjede svůj typický závěr, že se otočí, zkontroluje, jak to před ním vypadá, a pak to rozbalí, ale nestalo se. Oba borci jeli od začátku na 100 procent a zřejmě tam už síla zkusit v posledních metrech stáhnout ten rozdíl nebyla.

Synkova maminka: Věřila jsem do kilometru. Pak už jsem věděla, že to bude těžké

Číst článek

Vy jste závod sledoval přímo na kanálu v Eton Dorney. Jaká byla atmosféra z vašeho pohledu?

Já jsem to prožíval podobně jako maminka Ondry a všichni ostatní. Samozřejmě jsme Ondrovi všichni přáli, aby vyhrál zlatou medaili, aby jeho přání vyšlo. To, že je to stříbro, je obrovský úspěch. Já musím říct, že Ondra vyhrál stříbrnou medaili, pouze jediný, kdo byl lepší, byl Mahé Drysdale.

Stříbrný Synek: Na Novozélanďana jsem dnes neměl

Číst článek

Veronika Sedláčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme