Cítím se skvěle, libuje si lídr 100. ročníku Tour de France Chris Froome

Brit Chris Froome zřejmě hodlá své soupeře na Tour de France naprosto převálcovat. Zničit, ale ne znemožnit. Svou dominanci lídr celkového pořadí potvrdil i v časovce, kde nestačil jen na mistra světa Tonyho Martina. Přímo na silnicích teď bitva o celkové pořadí na pár dní utichne, ale taktická bude pokračovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chris Froome ve žlutém dresu lídra Tour de France mezi kolegy ze stáje Sky

Chris Froome ve žlutém dresu lídra Tour de France mezi kolegy ze stáje Sky | Zdroj: Reuters

Pyreneje, den volna, spurtérskou etapu a časovku mají cyklisté za sebou. Na rovinách by o celkovém pořadí rozhodovaly jen pády, takže Chris Froome nejdříve jen odmítl, že by aktuálním náskokem tří minut a 25 sekund už rozhodl o svém prvenství.

„Jak jsme viděli o víkendu, ostatní týmy na nás určitě použijí všechny možné zbraně. Pokusíme se s tím vyrovnat, jak nejlépe umíme. Richie Porte bohužel ztratil své druhé místo v celkovém pořadí, ale v časovce ukázal, že není odepsaný. A v Alpách mi nebude pomáhat sám.“

Delším výhledem se ale nechtěl Chris Froome, lídr celkového pořadí, moc trápit. Použil cyklistickou variantu fotbalové hlášky "jdeme zápas od zápasu".

Přehrát

00:00 / 00:00

Chris Froome, který vede celkové pořadí Tour de France, si pochvaluje výbornou formu

„Koukám se jenom na jednu etapu dopředu. Určitě to bude velmi náročné v Alpách, tam nás všechny týmy budou testovat. Ale několik dalších dnů pojedeme po rovinách a tam je práce pro sprinterské týmy. Doufám, že několik dalších dnů bude volnějších,“ zvolna vyprávěl Chris Froome po druhém místu v časovce.

Tu a tam neukrotil kašel, ale jinak se mu prý jede výborně. Lépe než na testovacím závodu před Tour, kde dominoval.

„Cítím se teď skvěle. V procentech to sice říct neumím, ale od Dauphiné, posledního závodu, jsem se ještě zlepšil. A zvlášť v časovce jsem se cítil o dost lépe než v té na Dauphiné,“ řídí se Chris Froome zásadou: straš soupeře, jak jen můžeš.

Tour de France 2013 | Foto: ČTK

Tomáš Kohout, Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme