Cyklistu Contadora nečeká na Tour vřelé přijetí

Cyklisté se zítra vydají na první kilometry Tour de France. S jedničkou na zádech se na start první etapy postaví i Alberto Contador, zatím ještě pořád její loňský vítěz. Zdá se ale, že si 98. ročník Tour de France nebude tento Španěl moc užívat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Tour de France

Fanoušci Tour de France | Foto: Jan Pokorný | Zdroj: Český rozhlas

Loni v Paříži ho Francouzi ještě velebili, byť někteří triumf přáli více Andymu Schleckovi. Contadorova sláva ale poněkud povadla, když se zjistilo, že měl při druhém dni volna pozitivní dopingový nález na clenbuterol. Díky milosti od španělského svazu ale může dál závodit a vyhrál třeba letošní Giro d'Italia. Při něm se dozvěděl, že Sportovní arbitrážní soud se bude jeho případem zabývat až v srpnu a na Tour se tak může vydat i letos. Jako by ale neměl vítězné ambice.

"Každý cyklista chce vyhrát a Tour je nejtěžší závod. A tím těžší, jestli jste předtím jeli Giro. Obvykle se obojí vyhrát nedá. Po Giru jsem byl hodně unavený. I kvůli vedrům. A myslím si, že první dny budou velice náročné," prohlásil Contador.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklistu Contadora nečeká na Tour de France vřelé přijetí

Ale nejen první dny, do kterých pořadatelé zařadili třeba 'laskominu' v podobě týmové časovky, nebo etapy, které mohou být nebezpečné hlavně kvůli úvodní nervozitě a s ní souvisejícími pády. Už po Giru se Contadora zeptal jeden z kolegů. Dopingová aféra zastiňuje už tady váš triumf, nebude to na Tour de France ještě horší? Odpověď byla velmi stručná.

"Další dotaz," odsekl Alberto Contador. Ale odpovědi se všichni dočkali na slavnostní prezentaci týmů na Tour de France. Nestává se často, aby diváci předchozího vítěze vybučeli a vypískali. Ale Contadorovi se přesně tohle přihodilo.

"Je nelogické, že tady loni dopoval a letos může Tour de France jet," vystihl důvod jeden z Francouzů.

A samotný Alberto Contador, který se jindy snaží tváři klidně, případně až kamenně nepřístupně, poslal prostřednictvím novinářů fanouškům vzkaz.

"Nebyli jste informováni přesně. Vždy jsem bojoval proti dopingu, ale můžete si myslet, co chcete. Když mi po této Tour vezmou předchozí vítězství, bude to opravdu směšné," řekl Alberto Contador.

Tomáš Kohout, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme