Dokud žije šance, budeme bojovat, tvrdí opora házenkářské reprezentace Štochl

Po debaklu s Rakouskem už české házenkáře spousta fanoušků odepsala. Jenže parta kolem Filipa Jíchy předvedla na mistrovství Evropy na podruhé naprosto odlišný výkon. Remíza 24:24 s Makedonií ale stejně pozici národního týmu v boji o postup ze skupiny moc nevylepšila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační házenkáři Petr Štochl (vpravo) a Filip Jícha

Reprezentační házenkáři Petr Štochl (vpravo) a Filip Jícha | Zdroj: ČTK

„Chybí nám body, ale udrželi jsme se ve hře a dokud bude nějaká šance, tak budeme bojovat,“ prohlásil za celou reprezentaci gólman Petr Štochl, který se výrazným způsobem podílel na tom, že zůstala naděje na postup.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dokud žije šance, budeme bojovat, tvrdí gólman Štochl

V zápase měl skoro padesátiprocentní úspěšnost zákroků, které předváděl v klíčových momentech. „Obrana fungovala bezvadně, hráči mi hodně pomohli,“ vyzdvihuje defenzivní práci spoluhráčů dlouholetá opora českého házenkářské reprezentace.

Přitom po nedělním utkání s Rakouskem nebylo vůbec jisté, jestli Štochl nastoupí. Zranil si totiž pravé koleno a potom jen lehce trénoval bez plné zátěže. Nakonec ale v brance nechyběl.

„Musel jsem se na zápas připravit po technické stránce, pohybově jsem totiž trošku omezený,“ podotýká Štochl, o jehož zákrocích se bude makedonským hráčům ještě dlouho zdát. K některým z nich mu možná pomohlo právě zranění.

Házenkářům se po remíze s Makedonií vzdálil na ME postup ze skupiny

Číst článek

Vynikající výkon Štochla by potřebovala reprezentace i v posledním utkání ve skupině s favorizovaným Dánskem, které ještě neprohrálo. Češi musí proti obhájcům zlata bodovat, nejlépe zvítězit, jinak jsou jejich šance na postup minimální.

Pomoct by mohlo i zvýšené nasazení, které po debaklu od Rakouska tým předvedl proti Makedonii. „Chtěli jsme s Makedonií bojovat a to se nám povedlo. Ukázali jsme, že se chceme o postup ještě porvat. To je pozitivní,“ dodává Štochl.

K závěrečnému utkání skupiny proti Dánsku nastoupí česká reprezentace ve čtvrtek od 20.30 hodin.

Mirko Vasič, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme