Doufala jsem v lepší čas, ale start ve finále je super, říká plavkyně Baumrtová

Pověst velké bojovnice potvrdila na mistrovství světa v Kataru česká plavkyně Simona Baumrtová. Poté, co jí nevyšel podle představ start na znakařské stovce, dokázala se přes dílčí neúspěch rychle přenést a na dvojnásobné trati si nakonec připsala svoji první finálovou účast. V historicky nejrychlejším závodě všech dob skončila osmá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová se i po 9. místě na MS chce na svět dívat s úsměvem, nejlépe  opět z plaveckých výšin

Simona Baumrtová se i po 9. místě na MS chce na svět dívat s úsměvem, nejlépe opět z plaveckých výšin | Foto: Michal Jurman

„Jsem hrozně ráda, že jsem se do finále dostala. Nechybí tady žádná z favoritek, je to nejnabitější mistrovství světa, které se co do konkurence rovná olympiádě,“ řekla Baumrtová v rozhovoru pro Český rozhlas.

Slova chomutovské plavkyně potvrzuje fakt, že čas 2:04,24 by jí před dvěma lety na světovém šampionátu v Istanbulu, kde skončila sedmá, stačil na bronzovou medaili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Simona Baumrtová svěřila své dojmy po 8. místě na plaveckém MS reportérovi Michalu Jurmanovi

Do závodu v Dauhá vstoupila Baumrtová svižně. Na první obrátce byla pátá, ale s každým dalším mezičasem jedno místo ztratila. „Začínala jsem už i rychleji, ale rozhodčí strašně dlouho čekal se startovním výstřelem a mně se nepovedl skok. Doufala jsem v lepší čas, ale start ve finále je super,“ přiznala.

Startem ve finále si zlepšila náladu po nevydařeném závodu na 100 metrů, ve kterém naopak z rozplaveb do boje o medaile neprošla.

Baumrtová byla na MS osmá na znakařské dvoustovce

Číst článek

„Mě ani tak nevadilo, že jsem nepostoupila do finále, ale nečekala jsem takový čas, jaký jsem zaplavala. Z toho důvodu to pro mě bylo těžší, ale jsem ráda, že se mi to povedlo alespoň na dvoustovce,“ podotkla Baumrtová, kterou čeká v Berlíně ještě jeden individuální závod – sprint na 50 metrů.

„To je loterie, dám do závodu maximum a uvidíme, na co to bude stačit,“ slibuje česká reprezentantka.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme