Dramatické finále ligy basketbalistů pokračuje v Nymburce

Dramatické finále basketbalové Mattoni NBL má dnes na programu pátý duel. Za stavu 2:2 na zápasy se série vrací do Nymburka, který hostí od 19:30 Prostějov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mattoni NBL

Mattoni NBL | Foto: BK Pardubice

Oba celky v dosavadních průběhu finále těžily z výhody domácího prostředí. Nymburk je rozhodně v boji o titul favoritem, Prostějov ale dokázal ve dvou předchozích zápasech jeho přednosti eliminovat. Hlavně ukázal svou útočnou sílu a dokázal, jak silný je ve střelbě za tři body.

"Našli jsme recept, který na ně platí, zatím. Víme, v čem je Nymburk silný, kde je musíme zastavit a co musíme udělat proto, aby se nedostávali snadno ke střelbě. Doufám, že budeme i nadále úspěšní," říká trenér Prostějova Peter Bálint.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dramatické finále ligy basketbalistů pokračuje v Nymburce za stavu 2:2 na zápasy

Jeho svěřenci získali jistě na svou stranu psychickou pohodu. Právě ta by je mohla dovést k první výhře na nymburské palubovce ve finálové sérii.

"Bylo by to skvělé, ale musíme spadnout znovu na zem a pracovat na tom, abychom znovu odehráli co nejlepší utkání. Tohle je jen krátkodobé, je to 2:2 a může to skončit 4:2 na jednu nebo druhou stranu nebo 4:3," uvědomuje si trenér Bálint.

Nymburští naopak musí především zmobilizovat fyzické síly, únava po náročné sezóně v Adriatické lize a Euro Cupu začíná být znát. Navíc musí zapomenout na poslední porážku o jedenáct bodů.

"O tom basket a sport vůbec je, nesmíme na to myslet. V sérii se hraje až na sedm zápasů, máme ještě tři zápasy na to, abychom dva z nich vyhráli. Musíme uvažovat o tom, co udělat lépe," ví moc dobře nymburský Pavel Pumprla.

"Musíme hrát agresivně v obraně, hrát rychle dopředu. Prostějov hraje v užší rotaci hráčů než my, takže je musíme utahat rychlou hrou dopředu," má recept na úspěch Pumprla.

Alena Benešová, Tomáš Minarčík, Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme